22.12.2021.

16:19

Foto:

Vesti

Boljević: Ovo je pitanje svih pitanja - Ja sam bila zaprepašćena da Konvent neće da učestvuje!


- To je pitanje svih pitanja. Ovaj sastanak mi smo shvatili kao jedan od načina objašnjavanja građanima šta se dešava 16. januara. Naša funkcija je da objasnimo šta se dešava sa promenom Ustava i šta se dešava sa procesom evropskih integracija - izjavila je Boljević.

- Juče smo imali na Javnom servisu debatnu emisiju, očekujemo da će biti još takvih emisija. Ovaj postupak je započet početkom godine. U ovom postupku se znalo da ćemo da idemo na referendum. Kada sam ja lično ušla u Radnu grupu, ja sam ušla sa velikim zazorom. Ja iz radne grupe nisam izašla - dodaje Boljević.

- Ne možemo mi da se ponašamo politički, mi smo strukovno udruženje. Nama je zakonodavac otvorio prostor. Da se ustav piše u laboratoriji, znate kakav bismo ustav napravili... - kaže Boljević.

- Ja sam bila zaprepašćena da Konvent neće da učestvuje. Građani treba da znaju da će evropske integracije biti otežane. Zašto niko od udruženja nije mogao da dođe, zato što bi bili identifikovani kao neko ko pomaže ovu vlast - rekla je Boljević i dodala da će se uvek odazvati.

Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava, rekla je da će "informisanja građana biti, jer je to politička vizija i volja vlade".