27.12.2021.

09:14

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Sramota je da imamo ovakav put do ovakve svetinje, ne razumem da mi to ne kažete... Vučić obišao manastir Sopoćani!


Građani su se predsedniku Vučiću požalili da između sela nema puta, i da su, kada padnu prve kiše i sneg, praktično nedostupna.

Jedan meštanin je zamolio za izgradnju puta od Sopoćana do Doljana, ukazujući da ne mora sve da bude asfaltirano, već je dovoljno da bude i kombinacija sa makadamom.

Vučić je predstavnicima lokalnih vlasti zbog toga zamerio.

"Sramota za nas, da mi niste rekli kakav je put do Sopoćana. Ima još dve velike svetinje koje nismo posetili. Ne razumem da mi to ne kažete... Sramota da bude krpa na zakrpu, i zakrpa na krpu", rekao je Vučić i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku naložio da reši to pitanje.

Informer

"Sramota je da imamo ovakav put do ovakve svetinje", ponovio je Vučić.

On je najavio i da će na prevojima biti urađen asfalt, dok će ostatak puta biti rešen tucanikom, jer ne može da obeća da se asfaltira ceo put.

"Gde god je težak prelazak, uradićemo asfalt", rekao je Vučić.

Meštani su ukazali da imaju i problema sa strujom, jer su tokom nedavnih snežnih padavina stradale trafostanice, a predsednik je istakao da preduzeća EPS, EMS imaju dovoljno novca da srede situaciju.

Informer

Manastir Sopoćani

Meštanin Ivan Pavlović zamolio je predsednika za pomoć u rešavanju spora sa “Pazar putem”, tvrdeći da je tu lokalno putarsko preduzeće napravilo propuste, zbog čega mu padavine plave celo imanje.

Vučić mu je odgovorio da to mora "Pazar put" da reši i naložio Drobnjaku da se tom problemu posveti.

A Pavloviću, koji je u sporu sa "Pazar putem", poručio je da "završi i mane se sporova".