31.12.2021.

13:35

Foto: privatna arhiva

Vesti

Nebojša Bakarec: Ko o čemu baba Đilas, o uštipcima i fašizmu!

Opet je ponovio laž koju je izrekao 02.02.2021. takođe u "Danas"-u. Tada je lažno optužio države Zapada da, citiram Đilasa: "već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju“. Sada je u novogodišnjem broju "Danas"-a rekao: "nisam previše omiljen u delu međunarodne zajednice koji devet godina ćuti na uspostavljanje neofašizma u Srbiji". I opet višestruke laži. Prvo, nema državnog neofašizma u Srbiji. Drugo, nelogično je da bi "deo međunarodne zajednice" podržavao neofašizam u Srbiji, čak i da on postoji. Treće, u februaru ove godine on je za podršku neofašizmu optužio ceo "Zapad" tj. 27 država EU, plus Britaniju, plus SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland. Sada je tu besmislenu optužbu usmerio na deo međunarodne zajednice. Đilas ove godine konstantno vređa EU posrednike u dijalogu, ali i ambasadora SAD, Godfrija, i u novom intervjuu i Fabricija i Varheljija. I onda je razumljivo što ga niko ne voli, niti u Srbiji, niti u inostranstvu – ne vole ga ni na Zapadu, Istoku, Severu, i Jugu. Vole ga jedino u središtu Zemljine kugle – u paklu!

Uz sve to Đilas je sebe i svoju stranku svrstao u antievropske ekstremiste. Odbacio je  i pobegao sa dijaloga uz posredovanje EU parlamenta, protivi se promenama Ustava koje znače slobodnije pravosuđe (promene Ustava podržava EU!), i konstantno vređa ceo Zapad i deo međunarodne zajednice.

Radi se o tome da je Đilas toliko nemoćan, isfrustriran i iskompleksiran svojim neuspesima i kompromitovanošću, i Vučićevim poduhvatima i uspesima na svim poljima, da onda lansira najneverovatnije laži. Zbog čega Đilas toliko laže? Ljubomoran je zbog toga što predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost, u sadašnjosti, radi budućnosti. Srećni vam svima božićni i novogodišnji praznici! I Đilasu, naravno. Živela Srbija!