12.01.2022.

12:08

Foto: printscreen

Vesti

Predsedniče, navukli ste bes na sebe jer SVE ŠTO OBEĆATE TO I ISPUNITE!


Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevludin Dudih Dudić poručio je danas u Priboju da će ta verska zajednica učiniti sve da muslimani u ovom gradu i regionu poštuju državu Srbiiju, jer, kako je kazao, mi drugu nemamo. 

Dudić je obraćajući se građanima Priboja u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, poručio da verska zajednica i oni koji su, kako je kazao, u Božjoj službi na određeni način snose deo odgovornost za stanje do kojeg se došlo u Priboju, kada je reč o podignutim tenzijama u međunacionalnim odnosima.

Obraćajući se Vučiću, Dudidć je primetio da je predsednik, doduše, navukao i određeni bes, jer, kako je kazao, "sve što obećate, vi i ispunite".

- Predsednik države je poput vetra u leđa. Ja čvrsto verujem da je, sve što je rekao, rekao iz srca. Doduše, predsedniče, navukli ste jedan bes, jer sve ono što obećate, to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radio, od vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. 12.500 radnih mesta je u prethodnoj godini bilo i smatram da je to od izuzetnog značaja, i da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovde - rekao je muftija i dodao:

- Nadam se, ako bog da predsedniče, da ćemo zahvaljujući vama, napraviti džamiju. Treba da ostanete upisani kao predsednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju - istakao je muftija.

Informer

Obraćajući se muslimanima u Priboju i ovom regionu, Dudić im je poručio da su najbolji među njima oni koji čine dobro drugim ljudima, a da su najgori, kako je kazao, oni koji drugim ljudima čine loše.

- Nastavite da poštujete generacije vernika koji će graditi a ne razvaljivati, voleti a ne mrzeti, koji će dobrim uzvraćati dobro... - rekao je.

Poručio je da Islamska zajednica u Srbiji nikada od toga neće odustati i istakao da svako ima neku manjkavost, ali da jedni bez drugih ne možemo.

- Neka ovaj svet bude arena takmičenja, a na onom neka presuđuje Bog prema pravdi. Učinićemo sve da naši vernici u potpunosti poštuju ovu državu, jer drugu nemaju - rekao je Dudić.

Izrazio je nadu i zahvalnost predsedniku Vučiću koji je omogućio da muslimani u Priboju grade džamiju.