12.01.2022.

12:41

Foto: printscreen

Vesti

Svaka pogrešna reč je kao litar benzina u vatru! Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene reči!


Vučić time odgovorio na reči Milete Ikonovića, vlasnik mlekare "Biomlek", koji je rekao da je ono što se desilo nedavno u Priboju za svaku osudu.

- Pojedinci su to uradili, ne časni i čestiti Srbi. Mi Pribojci uvek dišemo istim plućima. Priboj je uvek bio grad tolerancije i ljubavi. Teško mi je palo što se desilo. Isto tako mnogo mi je teško kada vidim da pojedinci iz bošnjačkih krugova napadaju porukama porodice tih ljudi. Znam da nisu ni to čestiti Bošnjaci, već pojedinci. Zamolio da se svi ogradimo takvih i osudimo takav stav - rekao je on.

Ikonović je dodao da njemu teško pada i što se RS napada kao genocidna tvorevina, iako je ona stvorena po Dejtonu.

Za Vučića je kazao da je stožer jedinstva i garant mira u BIH.

Predsednik Vučić je skrenuo pažnju da svi imaju problem kada neko kaže jedne beretke su mu drage, a druge mrske.

- Ja sam ovde došao ne da stičem političke poene i da se sa vama u svemu saglasim, već da pre svega govorim o odgovornosti nas Srba. Mislim da mi je to obaveza. Verujem da će Bošnjaci dobro razumeti to, jer i kada neko pogreši, stotinu puta sam zamolio ''dajte da probamo da oprostimo onom drugom ono što smo sebi već odavno oprostili'' - naglasio je on.

Informer

Vučić je kazao da se naslušao da je svuda mir, a onda nastanu problemi.

- Ne treba da stavimo pod tepih stvari, jer su problemi ogromni - istakao je on.

Republika Srpska

Vučić je naglasio da ne odgovara na brojne napade iz Sarajeva, i da ćuti da ne bi pogoršao situaciju.

- Znam da je svaka pogrešna reč kao litar benzina u vatru. Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene reči. Stotinu puta sam ih pitao i govorio da je RS po Dejtonu stvorena i zašto ne izgovaraju nikada RS, iako to piše u Ustavu. Kao što govorim da podržavam integritet BiH - ukazao je on.