12.01.2022.

21:48

Foto: Printscreen

Vesti

UVELI STE SANKCIJE DODIKU, A ENTITETU RS OTIMATE ŠTO MU PO DEJTONU PRIPADA! Vučić: Nismo saglasni u svemu, ali nikada neću naštetiti Republici Srpskoj!

- Mi koji imamo 3 milijarde i 900 miliona direktnih stranih investicija i oni u BiH koji nemaju strane investicije... Ja se čudim kako uspevaju da izdrže. Zato mi sve radimo zajedno. Suština je u tome, mi ne vodimo politiku Republike Srpske. Da li razgovaramo sa Dodikom o svemu? Da. Ja se ne slažem sa sankcijama uvedenim Miloradu Dodiku i ja sam to rekao svim stranim predstavnicima.

Kažete kriv je Dodik. Zašto ste uzeli RS šumarstvo i poljoprivredu? Zašto kada njima to po Dejtonu pripada? Jel uveo Dodik armiju? Rekli ste da je to najveći problem. Pa nije. Ali ste mu uveli sankcije. Otimate entitetu RS stvari koje pripadaju po Dejtonu. Milorad Dodik i ja smo oko nekih stvari saglasni, oko nekih ne. Ali nikada neću reći ništa što bi naštetilo Srpskoj. Nikada.

Mene nije briga šta od mene očekuju drugi, ja štitim interese građana Srbije. Šta god da kažem, nikada neće biti dovoljno dobro nikome u Sarajevu, Zagrebu i Prištini. Meni je interes mir u regionu - rekao je Vučić.