15.01.2022.

13:30

Foto: Miloš Perić

Vesti

POPOVIĆ SA RUSКIM SENATORIMA: Srbija će pokazati demokratski kapacitet u organizaciji referenduma!

„Uveren sam da će se sutrašnji referendum održati na demokratski način i pokazati zrelost i odgovornost naše države“, istakao je Popović.

On je naveo da je najvažnije da građani mogu slobodno da izađu i glasaju i iskažu svoje mišljenje o bitnim pitanjima za našu zemlju.

Informer

Na konstataciju Jelene Afanasjeve, senatora Ruske Federacije i člana Кomiteteta za međunarodne poslove Saveta Federacije, da je gospodin Popović lično, kao i Međuvladin komitet za saradnju sa Rusijom učinio mnogo za dalji razvoj naših odnosa, ministar je napomenuo da je to njegova dužnost i da je otvoren za sve predloge koji mogu doprineti učvršćivanju odnosa naših zemalja i jačanju trgovinske, ekonomske i naučno- tehničke saradnje.

Popović je naglasio da se za Srbiju velika šansa nalazi u saradnji sa regionima Rusije.

Informer

„Šansa za našu privredu i razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom leži u saradnji sa regionima i privlačenju investitora iz raznih subjekata Ruske Federacije“, rekao je Popović.

Odlična bilateralna saradnja uspostavljena je sa Кurskom i Sverdlovskom oblašću, o čemu svedoče potpisani sporazumi o saradnji sa ovim ruskim regionima.

„Srbija i Rusija na temeljima bratkse i prijateljske ljubavi imaju veliki potencijal da u budućnosti uspostavljaju saradnju u razvoju najsofisticiranijih proizvoda, koji su rezultat naučnog i inovacionog razvoja“, podvukao je Popović.

Informer

Delegaciju posmatrača ruske dume koja je posetila Beograd povodom praćenja Republičkog referenduma predvodi Jelena Vladimirovna Afanasjeva, senator Ruske Federacije i predstavnik Izvršnog organa državne vlasti Orenburske oblasti.