20.01.2022.

13:08

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vesti

UVEK ĆU BITI PONOSNA ŠTO SAM BILA UZ VUČIĆA I NA ONO ŠTO SMO ZAJEDNO URADILI! Premijerka Brnabić reagovala na skandaloznu emisiju na TV N1!

 

- Uvek ću biti ponosna što sam bila uz Aleksandra Vučića i na ono što smo zajedno uradili – puteve, eUpravu, radna mesta, škole, nove bolnice, muzeje, NT parkove... A ovo je svedočanstvo o vama i onome što vi radite. Nažalost i primer brutalnog minimiziranja zla konc logora i žrtava fašizma - napisal je premijerka Brnabić.

Informer

Ona je uz ovu objavu podelila odlomak iz emisije u kome potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović kaže da je siguran da će Ana Brnabić "sutra kada bude suočena sa zakonskom i moralnom odgovornošću, govoriti - ja sam samo radila svoj posao".

Na to se nadovezuje insert u kojem se govori o zabelešci američkog novinara Rejmonda Dejvisa iz logora smrti u Majdaneku, u kojem se prenosi dijalog sa blagajnikom tog logora, koji kaže da je svedočio ubistvima, ali da on nije lično učestvovao u tome, te da ne vidi razlog da ga Rusi obese, jer on nije ništa uradio.

Nakon toga se zaključuje: "Šta je dođavola uradio običan blagajnik? Ništa, kao i u Srbiji danas, mnogi blagajnici, činovnici, novinari, ministri, premijerka... Apsolutno ništa, ako pod radnjom ne podrazemevamo saginjanje glave i ćutanje pred razaranjem Srbije".

Na takve navode i poređenja u emisiji reagovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je rekao da odavno nije video nešto tako sramno.

"Odavno nisam video nešto tako odvratno i sramno kao što je početak emisije na N1 o predsednici Vlade Ani Brnabic. Možda opozicija nema politički program, ali definitivno ima medijsku moć i spremna je da je koristi na prljav i nemoralan način", napisao je Momirović.