20.01.2022.

13:59

Foto: nebojša bakarec

Vesti

Nebojša Bakarec: Kakvi roditelji, takvi i potomci!


Ova mudrost je istovremeno i ironična, i ozbiljna, i opominjuća. Neka niko ne tuče nikoga. Duško Radović je o tome napisao mudrost nešto drugačiju od one prethodne: „Jedno upozorenje roditeljima: ako budete tukli svoju decu, ona će tući vaše unuke“. Bahati Đilasov Branko Miljuš je loše vaspitao svog sina. Jednako tako bahato svog sina je vaspitao i Jeremićev potpredsednik stranke, Borislav Novaković. Jednako tako bahato su sina vaspitali Đilasovi šefovi iz Zaječara, Sofika Dimčić i Nikola Mančić. Sva tri sina su opasnost po okolinu, bahati nasilnici. A Đilas je svoje dvoje male dece, 2014. godine, vaspitavao tako što je tukao njihovu majku, i baku i deku! Svi pobrojani žele da vaspitavaju Srbiju. Vaspitajte prvo svoju decu Đilase, Miljuše, Novakoviću, Dimčićeva, Mančiću, za Srbiju ne brinite!

Skandal prvi

Tri osobe su povređene u udesu koji se sinoć 19.01.2022. dogodio u Ulici Svetozara Markovića na Slaviji. Skupoceni džip „volvo XC60“ koji je vozio Luka Miljuš, sin najbližeg Đilasovog saradnika Branka Miljuša, je zbog ogromne i nedozvoljene brzine, oštetio najmanje 7 parkiranih vozila sa obe strane ulice. Pored bahatog Luke Miljuša, lakše su povređene i njegove saputnice Danijela Mitrović (19), državljanka Crne Gore, i Ana Jeremić (21). Bahati Luka Miljuš je priveden u policijsku stanicu radi testiranja na psihoaktivne supstance. Svi đilasovski, Šolakovi, „nezavisni“ i „istraživački“  mediji koji se bore za „istinu i pravdu“ poput N1, NoveS, Direktno, Danasa, KRIKa, BIRNa su sakrili ovu vest i nisu objavili ko je uzrokovao ovu saobraćajnu nesreću. Štite Đilasa i Branka Miljuša i štite SSP. Radi se o groznim dvostrukim aršinima i neprofesionalnom novinarstvu. Kada sin predsednika Vučića, sedi u kafiću i gleda utakmicu, ovi mediji izveštavaju o Danilu, kao da je počinio neko krivično delo i kao da je kriminalac. A Danilo nikada nije počino ni prekršaj, a kamoli krivično delo. Sa druge strane ovi mediji godinama kriju, i ne izveštavaju o krivičnim delima koje su počinili sinovi Branka Miljuša, Bore Novakovića, Sofike Dimčić i Zorana Mančića! Još gore ovi mediji ne izveštavaju o Đilasovim krivičnim delima!

Informer

Informer

Skandal drugi

Početak predizborne kampanje u oktobru 2021. je obeležilo nasilje Đilasovih funkcionera u Zaječaru, koji su spalili automobil gradonačelnika Ničića. Đilasovci su predizbornu kampanju počeli tako što su 29.10.2021. u pola dva ujutru zapalili i potpuno uništili automobil gradonačelnika Zaječara, Boška Ničića i njegove supruge, ispred zgrade u kojoj oni žive. Policija je sutradan, samo 12 sati posle izvršenog zločina, uhapsila Nenada Nikolova starog 34 godine, koji je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela. Nenad Nikolov je posinak predsednika zaječarskog odbora Đilasove stranke Zorana Mančića i sin Đilasove funkcionerke Sofike Dimčić, Mančićeve supruge. Đilasova nasilnička stranka i njeni mediji su ovaj događaj prikazali kao progon Đilasovih funkcionera. O tome svedoči saopštenje SSP od 29.10.2021. u kome Đilas ne osuđuje nasilje nad Zaječarcima, Boškom Ničićem i njegovom suprugom, već bezumno optužuje Vučića da progoni ljude u Zaječaru, a Đilas okrivljuje i napada policiju što efikasno radi svoj posao. U Đilasovom besramnom saopštenju stoji: „SSP: Režim da odmah prekine sa progonom opozicionih aktivista u Zaječaru. Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od MUP da odmah prekine progon opozicionih aktivista u Zaječaru koji se sprovodi po direktnom nalogu Aleksandra Vučića. Nakon vesti objavljene u medijima da je zapaljen automobil Boška Ničića, lokalnog kabadahije i prvog čoveka kriminalizovane lokalne vlasti u Zaječaru, policija je na informativni razgovor pozvala predsednika gradskog odbora SSP Zorana Mančića i njegovu suprugu Sofiku Dimčić. Svi koji su umešani u ovakvo maltretiranje opozicionih političara i članova njihovih porodica će odgovarati“. Svi đilasovski, Šolakovi, „nezavisni“ i „istraživački“  mediji koji se bore za „istinu i pravdu“ poput N1, NoveS, Direktno, Danasa, KRIKa, BIRNa su sakrili vest o tome ko je uništio automobil gradonačelnika Zaječara.

Skandal treći

Sin Bore Novakovića, potpredsednika stranke Vuka Jeremića, je 29.09.2021. je potpuno demolirao prostorije SNS-a u Novom Sadu. Nikola Novaković, sin Bore Novakovića, je mrtav pijan razbio čak 30m2 izloga na prostorijama SNS, pri čemu je potpuno uništen i inventar u prostorijama. Nikola Novaković je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je imao preko 1,8 promila alkohola u krvi. Policija ga je privela. Skandal je predstavljalo i to što tužilac, nije dozvolio da se radi DNK analiza, i pored toga što su nakon uviđaja nađeni  tragovi papilarnih linija, što ukazuje na korišćenje vatrenog oružja. Jeremićeva i Đilasova stranka su opravdale ovo nasilje. Sigurnosne kamere su potvrdile identitet zločinca i zabeležile sam zločin. Podsećam, Borislav Novaković je bio profesor marksizma, koji je napredovao u DS-u. Na izborima 2000. izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada i za poslanika u pokrajinskoj i republičkoj Skupštini. Šira javnost je za starijeg Novakovića čula tek po izbijanju “Afere Solun” u Skupštini Srbije. Tokom glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. godine, neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu. Od tada je Novaković postao poznat u narodu kao Bora Solunac. Novaković  je uhapšen septembra 2013. godine, i to zbog mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel „Holidej in“ u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra. Tada je dva meseca proveo u pritvoru, da bi ponovo bio uhapšen novembra 2014. godine. Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i omogućio firmi „Borovica transport“, da pribavi četiri miliona evra, oštetivši time budžet Novog Sada. Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope. Svi đilasovski, Šolakovi, „nezavisni“ i „istraživački“  mediji koji se bore za „istinu i pravdu“ poput N1, NoveS, Direktno, Danasa, KRIKa, BIRNa su sakrili vest o zločinu Nikole Novakovića.

Informer

Đilasovo porodično nasilje

Setimo se porodičnog nasilja Dragana Đilasa od 06.12.2014., koje je on sam izazvao i počinio. Mnogi mediji, pa i list „Kurir“ od 14.10.2019., su objavili tekst pod naslovom „ISPOVEST BIVŠE ŽENE DRAGANA ĐILASA: Oca i mene tukao pred detetom! Čak me i trudnu maltretirao! Pretio je da će mi ODRUBITI GLAVU!“. U tom tekstu list „Kurir“ podseća na činjenice o porodičnom nasilju Dragana Đilasa, koje se odigralo 2014. U MUP Vračar u decembru 2014. bivša Đilasova supruga Iva Đilas je izjavila o Đilasu: „Psihički me je maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom (Ana Dabović op.aut.) i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam. Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: "Odrubiću ti glavu". Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece“. Slične iskaze u MUP Vračar su tada dali i roditelji Ive Đilas. Mediji su tada vrlo stidljivo izvestili o ovom zločinu. Đilas nije snosio bilo kakve posledice. Slučaj je zataškan.

Đilas - opšta opasnost u saobraćaju! 

Đilasova bahatost nema granica. On smatra da za njega zakoni ne važe. Đilasa je 24.12.2021. jurila policija na autoputu Beograd-Niš u smeru ka Nišu, na području opštine Paraćin oko 13.40 časova. Policijski radar je „uhvatio“ Đilasov skupoceni BMW, vredan 150.000 evra, kako juri brzinom od 174 kilometra na sat, iako je na tom delu puta ograničenje 130km na sat. Potom su Đilasa pojurili policijski presretači i jedva ga uhvatili. Nije poznato da li je Đilas bio pod dejstvom alkohola ili droge. Svi đilasovski, Šolakovi, „nezavisni“ i „istraživački“  mediji koji se bore za „istinu i pravdu“ poput N1, NoveS, Direktno, Danasa, KRIKa, BIRNa su sakrili ovu vest.

Đilas je 03.04. 2021. svojim skupocenim džipom marke BMV, uzrokovao saobraćajnu nesreću tako što se zakucao u automobil marke Pežo. Na lice mesta je izašla patrola policije, a došlo je i vozilo hitne pomoći. Đilasov suvozač je bio Borko Stefanović. Nije poznato da li je Đilas tada bio pod dejstvom alkohola ili droge. Svi đilasovski, Šolakovi, „nezavisni“ i „istraživački“  mediji koji se bore za „istinu i pravdu“ poput N1, NoveS, Direktno, Danasa, KRIKa, BIRNa su sakrili ovu vest.
Dragan Đilas je prekršajno osuđivan desetak puta, najviše zbog teških saobraćajnih prekršaja – prekoračenja brzine. Prvi slučaj se dogodio početkom 2005. kada je Đilas psovao i pretio policajcu da će ostati bez posla. Đilas je prekoračivao brzinu  11.2.2014., 6.5.2014.,  9.6.2014., 23.10.2014., 16.6.2015. Svi slučajevi su bili zataškani tada kada su se dogodili!

Đilasova službenica Marinika, je zajedno sa suprugom, izavala saobraćajnu nesreću 29.01. 2015. godine, u Temerinu. Marinika, tada Pajtićev Pokrajinski Sekretar, a danas Đilasova potpredsednica, učestvovala je u saobraćajnoj nesreći u kojoj je njen suprug udario automobilom pešaka Tomislava Kovačevića koji je tada teško povređen i zbrinut u KC Vojvodine. Marinikin suprug je bio pozitivan na alko-testu. Marinikinom suprugu, po Pajtićevoj i Marinikinoj urgenciji, nije rađena analiza krvi, što je inače uobičajena procedura kad god je u pitanju nesreća u kojoj je neko povređen. Slučaj je zataškan i mediji nisu objavili ni reč o ovome!