24.01.2022.

16:55

Foto: printscreen

Vesti

SAMO SAM BRANIO SVOJU PORODICU I TO ĆU ČINITI DOK GOD DIŠEM! Čeda Jovanović reagovao povodom optužnog predloga tužilaštva!


- Želeo sam da mnogo brže ovaj događaj dobije epilog u sudskom postupku, ali bolje ikad nego nikad. Sa zadovljstvom ću izaći pred navodno ostećenog, tužioca i sudiju, jer kao što sam rekao i tog jula 2020. godine - dok dišem i stojim na nogama boriću se za (suprugu) Jelenu i svoju decu da ih zaštitim - rekao je Jovanović Tanjugu povodom optužnog predloga tužilaštva protiv njega zbog nanošenja lakih telesnih povreda Ivkoviću. 

Jovanović je naveo da je novinska interpretacija koja prati vest o podizanju optužnice lažna.

- Istina je da sam želeo da se to desi što pre kako bih pred zakonom odgovarao za svoje postupke i na taj način stavio tačku na kampanju laži iza koje stoji taj ''nesrećnik'', koji je poverovao u lažnu vest da sam umro na Infektivnoj klinici tokom bolničkog lečenja od kovida - rekao je Jovanović.

Tvrdi da je tog dana na putu iz bolnice čuo da mu je porodica maltretirana i to bez mogućnosti da se brani i zaštiti svoju imovinu, jer su boravili u karantinu koji je tada trajao 28 dana.

- Ja sam otpušten iz bolnice posle 27 dana sa nezalečenom upalom pluća zbog opasnosti da mi se posle virusne infekcije Covid 19 dodatno pogorša zdravstveno stanje. Zaštitio sam imovinu svoje porodice i apsolutna je laž sve osim činjenice da sam to učino na ulici, jer institucije to nisu pre toga želele da rade - naveo je Jovanović.

Napomenuo je da mu je žao zbog svakog čoveka koga je tim svojim postupkom eventualno razočarao, napominjući da je u tim okolnostima to bila njegova prirodna reakcija.

- Ako nije bilo institucija koje će uraditi svoj posao, bar je na kraju bilo mene koji sam to učinio umesto njih - rekao je Jovanović.

Kaže i da nikad u životu nije nikoga ugrozio, niti bilo šta uzeo.

- Zbog toga nikad nisam i neću dozvoliti nikome da otima mojoj porodici i da je gazi samo zbog toga što je poverovao u lažnu vest da mene više nema - rekao je Jovanović.

Objašnjava da je navodni oštećeni, koristeći nezaštićenost njegove porodice, promenio je bravu na lokalu njegove supruge i onemogućio joj pristup.

- Ovo je samo jedan od sudskih postupaka koji se vodi, a u jednom koji je završen Privredni sud je potvrdio istinu - da je osam godina pre incidenta i u trenutku incideta taj lokal vlasništvo moje supruge i da je ona ometana u posedu dok se nalazila u karantinu zbog bolesti - naveo je Jovanović.

Ranije danas Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je podnelo sudu optužni predlog Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je, kako se sumnja, reketom udario Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.

Jovanović se tereti da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, potvrdilo je tužilaštvo.