28.01.2022.

09:26

Foto: Printscreen

Vesti

VLADETA JANKOVIĆ STOPAMA MARINIKE I ĐILASA! Zašto nas terate da kažemo da Srbi nisu genocidni i zašto tražite da kažemo NE NATO-u?

- Gledao sam skoro "Utisak nedelje" i ono je bilo, znate, zabrinjavajuće, a i uznemirujuće - rekao je Janković aludirajući na gostovanje Boška Obradovića, koji je tada istakao da opozicioni lideri ne zaslužuju glas naroda jer ćute o Kosovu i govore kako je srpski narod genocidan.

Vladeta Janković, diplomata i profesor, je sudeći po ovakvim izjavama, krenuo stopama Marinike Tepić i Dragana Đilasa, koji žele da Srbija bude članica NATO i prizna da je počinila genocid u Srebrenici.

Podsećamo, načelnik Generalštaba Vojske Srbije iz vremena vladavine Demokratske stranke Zdravko

Ponoš predsednički je kandidat Đilasove SSP, o čemu je Đilas otvoreno govorio u ime svoje stranke, ali i čitave opozicije, u medijima koje kontroliše.

Naime, deo opozicije koji predvodi Marinika Tepić zalaže se za to da Srbija prizna navodni genocid u Srebrenici i uvede zakon po kom će negiranje tog "genocida" biti kažnjivo i podrazumevati krivično gonjenje.

Tepić je čak i jedan od potpisnika predloga takve rezolucije koji je trebalo da se nađe u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Pored toga, Marinika Tepić neprestano zamenjuje teze i tvrdi kako je u Srebrenici počinjen genocid "u naše ime". Ništa se u Srebrenici nije dogodilo "u naše ime", niti je 99,99 odsto Srba znalo šta se tamo dešava, niti su slali bilo koga da vrše bilo kakve zločine.