28.01.2022.

09:48

Foto: Printscreen RTS

Vesti

Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon!

- Iz raznih političkih razloga niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac. Decenijama se izbegavalo da se uđe tu. Čisto šiptarska sredina, poznata po određenim nezakonitim radnjama, ali se to uvek tumačilo kao da izaziva određene međunacionalne sukobe - rekao je Vulin za RTS.

Naglasio je da je u pitanju sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom.

- Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon i nema nacionalnosti kod kriminalaca - kazao je Vulin.

Informer

Ministar policije je istakao da ga ne zanima nacionalnost, već da će, ako neko švercuje marihuanu i ako se bavi takvim stvarima, biti pronađen i kažnjen.

Vulin je podsetio da je pre nešto više od godinu dana ta ista krijumčarska grupa "pala" u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

- Ovo je baš konkretno albanska mafija, baš iz Albanije. Nisu ni sa Kosova, ima i državljana Severne Makedonije, ali oni su baš banda sa prostora Albanije. Ovog puta jesmo bili prostor između istoka i zapada, na način što je ova marihuana trebalo da završi u Turskoj. Ona je išla iz Albanije, pa je trebalo da se prebaci preko Severne Makedonije u Srbiju, pa da odatle kamionima uđe u Tursku - objasnio je Vulin.

Dodao je da u ovom trenutku kilogram marihuane u Turskoj košta između šest i osam hiljada evra, što je, kako je naveo, dobra cena.