30.01.2022.

13:28

Foto: Informer

Vesti

EVO KOGA SU PODRŽAVALI ĐILAS I JEREMIĆ! Kurti UGNJETAVA SRBE, A ONI GA HVALE!

Na đilasovskoj televiziji N1 govorilo se o tome kako Kurti ugnjetava srpski narod na KiM onemogućavajući im glasanje na referendumu i izborima, a u uključenju je Isak Vorgučić sa RTV KiM rekao da je "sve to počelo od dolaska Kurtija!"

- Sve je počelo dolaskom dvojca Kurti i Osmani na (tzv.) Kosovu. Ni ranije nije bilo sjajno, ali od tada se svim silama upiru da Srbima otežaju život na (tzv.) Kosovu - rekao je Vorgučić.

Izgleda kao idealan trenutak da se podsetimo hvalospeva na račun Aljbina Kurtija od strane Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. 

Dragan Đilas, 23. aprila 2019. godine.

Novinarka N1: Koje političke snage na Kosovu vidite kao potencijalnog partnera za pomirenje?

Đilas: Mislim da je najprincipijalniji gospodin Kurti, on se zalaže za svoje stavove o samoopredeljenju Kosova i zbog toga je bio u zatvoru jako puno godina...

Vuk Jeremić, 10. decembra 2019. godine:

- Ne može se osporiti to da je Aljbin Kurti jedan intelektualac, patriota i prilično stabilan čovek. Dakle, sve suprotno od Aleksandra Vučića. Ja smilim da Aleksandru Vučiću neće biti lako u razgovorima sa Aljbinom Kurtijem. Preko puta Kurtija da sedi i daleko obrazovaniji i kompetentiji čovek od Alekandra Vučića, imao bi ozbiljan izazov.

Vuk Jeremić, 11. decembra 2020. godine:

- Nova vlada će imati novi legitimitet, jači mandat, verovatno će biti predvođena Aljbinom Kurtijem. Paradoksalno, neke stvari mogu postati lakše, jer Kurti nije naročito zainteresovan zapriznanje od strane Beograda. Prema tome možemo pokušati da tu priču o priznanju i o članstvu u UN sklonimo sa dnevnog reda jer ne postoji ta vrsta prioriteta sa strane Prištine. Mislim da bi to moglo da se iskoristi ukoliko bi bilo pameti...