30.01.2022.

23:06

Foto: Printscreen

Vesti

OTVARANJE DEONICE BEOGRAD-PAKOVRAĆE IZAZVALO NAJVEĆU PAŽNJU! Siniša Mali: U Srbiji se trenutno gradi 10 brzih saobraćajnica i auto-puteva!

Ostojić je ozitivno je ocenio otvaranje ove deonice.

Sa njim se saglasio i Šešelj, ali je poredeći izgradnju puteva u vreme Tita i danas naglasio da se u vreme Josipa Broza najmanje gradilo u Srbiji.

- Gradi se mnogo. Ovo nije velika deonica, ali značajna. Od 11,5 kilomatara četiri su mostovi i tuneli. Ja sam za to da se grade putevi - istakao je Šešelj koji smatra da bi poslove na Moravskom koridoru bilo bolje poveriti Kinezima, a ne Amerikancima.

On je dodao da se posebno raduje kada vidi sa se unapređuje železnica u Srbiji.

Ministar Mali je istakao da se u ovom momentu gradi se 10 brzih saobraćajnica i auto-puteva, plus obilaznica oko Gornjeg Milanovca i rekonstrukcija puta Novi Pazar - Tutin.

On je istakao da će se od Beograda do Zlatibora putovati za sat i po vremena kada se bude gotova deonica Čačak - Preljina i naveo da se nikada do sada srpskim prugama nije išlo brzinom od 200 kilometara na sat.

- Srbija se promenila, pokazali smo koliko smo jaki i stabilni, ne samo izgradnjom puteva, 8,7 milijardi evra smo opredelili za pomoć privredi u periodu korone - naveo je Mali.