31.01.2022.

12:35

Foto: prinstcreen

Vesti

POLITIKA KOJU VODI VUČIĆ DAJE OZBILJNE REZULTATE! Srbija je primer države kako može nešto da se uradi, a da se istovremeno vodi borba protiv organizovanog kriminala!

Selaković je, gostujući na televiziji „Pink“, rekao da je to politika koja u ovim trenutku gradi 12 auto-puteva, koja je završila auto-put „Miloš Veliki“ do izlaza iz Čačka i istočni i južni krak Koridora 10, koja  gradi metro u Beogradu, koja je ozbiljno smanjila nezaposlenost i ima ozbiljno kontrolisani javni dug koji nam omogućuje razvoj u budućnosti i koja je od Srbije napravila svetsku destinaciju broj jedan po prilivu stranih direktnih investicija. 

Povodom informacija o planiranom atentatu na predsednika Vučića, Selaković je naveo da imamo veoma kredibilne izvore i dokaze da je pripreman atentat na predsednika i da treba odagnati svaku vrstu sumnje u verodostojnost te informacije. 

- Vratimo se svega 19 godina unazad. Mi smo država u kojoj je svojevremeno ubijen predsednik vlade, to je prva stvar koja vam pokazuje da je tako nešto tada bilo moguće, da je neko tada ciljao i da je usmrtio predsednika vlade naše države. Bez obriza na političke opcije, ne pričam o ubistvu lidera političke opcije, nego o ubistva čelnog čoveka jednog najvažnijeg državanog organa kao što je vlada.  U takvoj situaciji nivo opreza i budnosti u našoj državi, kada je u pitanju bezbednost najviših državnih funkcionera, počev od predsednika Republike, mora da bude na značajno višem nivou. Iz tog razloga ovo nisu informacije za potcenjivanje - kaže Selaković.

Srbija stub političke stabilnosti

Naglasio je da je predsednik Aleksandar Vučić svojom politikom učinio da Srbija danas bude stub političke stabilnosti u ovom delu Evrope, da je prepoznata kao lokomotiva razvoja Zapadnog Balkana, i da kao država svojom ozbiljnošću, odnosno ozbiljnošću svog političkog rukovodstva, na prvom mestu predsednika Vučića, može smirujuće i pozitivno da deluje na sve političke tokove u našem regionu.

Pored tog puta razvoja ekonomije, infrastrukture i regionalne povezanosti i incijative za unapređenje situacije u čitavom našem regionu, kaže Selaković, Srbija je postala primer države kako nešto može da se uradi, a s druge strane sprovodi i borbu protiv organizovanog kriminala. 

- Tome bih dao još jednu dimenziju, ovakve vrste scenarija ne sprovede se bez političkih pozadina, ne radi to u vidu slobodnog strelca neki tamo narko ili kriminalni klan. Svaki akt ove vrste ima za sobom jednu ozbiljnu političku podršku i mi smo ove informacije dobili od Evropola, iz kredibilnog izvora, dobili smo je od jedne države članice EU i to je razlog zašto mi treba da budemo na visokom nivou opreza zbog ovako nečega - rekao je Selaković povodom informacija o pripremi atentata na predsednika.

Kako je naveo, uspon Srbije u svakom pogledu je doveo stvari u neko prirodno i normalno stanje, jer je prirodno i normalno da Srbija koja ima ozbiljno državno rukovodstvo, beleži uspehe na svim poljima i kada Srbija ima taj značaj, gubi ga onaj ko je u vremenima smutnji i nemira takav značaj imao.

Smrt Ksenije Vučić

Povodom smrti novinarke Ksenije Vučić, Selaković je rekao da će je pamtiti kao osobu sa integritetom, sa kojom ste mogli ozbiljno da razgovarate o ozbiljnim temama, sa kojom ste mogli da se našalite, koja je umela da razume i prodre u samu suštinu problema kada govorimo i o politici i novinarskom zanatu, ali koja je na prvom mestu bila dobar čovek i dobra osoba.

- Teško je govoriti objektivno o tome, jer nas je sve ta tužna vest baš zatekla - rekao je Selaković. 

Informer

Ksenija Vučić

Naveo je da je svoj prvi intervju kao ministar spoljnih poslova dao Kseniji Vučić, ali i da je pored prilika da sa njom razgovara u emisijama, imao i nebrojeno mnogo prilika da razgovara sa njom privatno i da se uveri u ozbiljnost njene inteligencije i u njeno odlično poznavanje politike. 

Selaković je naveo da će Kseniju Vučić pamtiti i kao majku prijatelja Danila Vučića i izvanredne devojke Milice. 

- Pamtiću je kao nekoga ko je često znao da vas razume i razgovara sa vama onda kada mnogi to nisu bili spremni da rade. Kseniju sam upoznao u vremenu kada smo se politikom bavili iz redova opozicije. Ona je bila veliki borac, i mogu da kažem da je iz svog ugla i ugla svoje profesije pokazivala koliko joj je stalo da se izborimo za jednu bolju, uređeniju, uspešniju Srbiju i ona je svoj doprinos tome i davala i dala - rekao je Selaković.