03.02.2022.

12:44

Foto: Fotoilustracija/Objektiv

Vesti

ODAKLE LOVA?! Ma kakav general, Ponoš je tajkun! Đilasov kandidat uživa u luksuzu, NA VRAČARU IMA JOŠ JEDAN STAN!

U istoimenom delu grada Ponoš ima nekretninu za koju je izdvojio vrtoglavih 215.415 evra u Ulici Černiševskog, do koje je došao fiktivnim ugovorom. Više o tome pročitajte OVDE.

Otkud lova, generale?

Uvidom u katastar nepokretnosti, stambeno-poslovna zgrada u kojoj Ponoševi imaju stan pod brojem 6, poseduje odobrenje za gradnju, ali još uvek ne i odobrenje za upotrebu. Da Ponoš voli da skuplja nekretnine i investira u njih, dokaz je taj što u istoj centralnoj opštini prestonice u Metohijskoj ulici ima još jedan stan.

Informer

Sve u svemu, porodica Đilasovog kandidata za šefa države baškari se u luksuzu koji je realno daleko iznad standarda jednog poštenog vojnog generala u penziji. Postavlja se pitanje odakle nekadašnjem načelniku Generalštaba i višegodišnjem funkcioneru Narodne stranke Vuka Jeremića novac da na Vračaru poseduje dva stana impozantne kvadrature, piše Objektiv.

Informer

U kolu sa Đilasom i Jeremićem?

Pokušavajući da dođemo do odgovora, pozvali smo istraživačkog novinara mreže Antidot Marka Matića, koji je svojevremeno učestvovao u razotkrivanju internacionalne mafijaške hobotnice u kojoj je jednu od ključnih uloga imao Vuk Jeremić, dojučerašnji bliski Ponošev saradnik i šef stranke iz koje je ovaj nedavno istupio.

– Kao novopečeni predsednički kandidat Zdravko Ponoš bi trebalo javnosti da objasni kako je na Vračaru uspeo da kupi stan po ceni kvadrata koja je duplo niža od tržišne i mogla bi eventualno da se nađe na Mirijevu. S obzirom na vreme kupovine tog stana, a koje se poklapa sa milionskim uplatama međunarodnih prevaranata na račun organizacije Vuka Jeremića u kojoj je Ponoš bio na visokoj poziciji, penzionisani general takođe bi morao da odgovori da li je stan kupio od tog novca ili je ta suma bila drugog porekla. Šta god Ponoš imao da kaže o ovom slučaju, jasno je da svako ko se uhvati u kolo sa Đilasom i Jeremićem sledi koruptivni obrazac svojih šefova, što pokazuje da je svejedno ko je od njih kandidat. Suština je uvek ista, a svodi se na mahinacije i korupciju, što su građani Srbije do sada uvek prozreli – objašnjava Matić.

Krije da je vlasnik

Zanimljivo je da na interfonu na zgradi u Ulici Černiševskog jedino nema prezimena Ponoš, dok to nije slučaj sa svim ostalim stanovima kojima se vlasnici ne kriju. Umesto prezimena stoji samo "stan 6".