04.02.2022.

07:00

Foto:

Vesti

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE OŠTRO KRITIKUJE ĐILASOVCA! Tadić: Ponoš opasan po državu!

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić poručuje da je Đilasov kandidat za predsednika Zdravko Ponoš opasan za državu i narod!?!

Tadić je rekao da Ponoš definitivno ne može biti predsednički kandidat čitave opozicije, baš kao što ni Vladeta Janković ne može biti zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda.

Uveo bi nas u NATO

Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt
Aleksandar Vulin, ministar policije

Nametanje kandidata

Tadić otvoreno kaže da ima veliki problem sa kandidovanjem Ponoša i Jankovića i da nema nikakve šanse da ih SDS podrži.

- To su evidentno desničarski kandidati, desničarske političke ideologije. Taj blok (đilasovci) praktično je nametnuo jedno ideološko kandidovanje, jednu vrednosnu liniju... Postoji opasnost od ovakvog nametanja predsedničkog kandidata, u čemu učestvuju pojedini analitičari i takozvani slobodni nezavisni mediji, i to vrlo otvoreno - rekao je Tadić, posebno ističući da mu smeta to što je Janković svojevremeno, dok je bio u DSS, hteo da pravi koaliciju sa Šešeljem i SRS.

- Vladeta Janković je bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), koja je bila izričito protiv EU integracija. On je hteo da uđe u koaliciju sa Šešeljom i to je za mene nedopustivo... Ljudi, naravno, mogu da menjaju svoje mišljenje, ali je bitno kako ga menjaju - podvukao je Tadić.
Lider SDS je naveo i da se on lično zalagao da Zdravko Ponoš pohađa razne akademije kako bi što brže napredovao u vojsci.

Moj ugao

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

Ponoš je izabran zato što je on poruka Amerikancima. A poruka glasi: 'Ja, Dragan Đilas, vaš sam. Na mene igrajte, na mene računajte. Pustite Aleksandra Vučića, on tu mnogo šuruje sa Rusima, Kinezima... Igrajte na mene. '

- Slali smo ga na školovanja po inostranstvu, preskočio je mnoge lestvice u vojnoj karijeri... To je bio veliki problem sa kojim sam se ja suočavao. Trpeo sam kritiku i to, moram sad da priznam, opravdanu. Na kraju, Ponoš je napravio ogroman gaf, izlazio je u javnost sa nekontrolisanim izjavama. Doveo je u pitanje uverenje građana Srbije, nije se znalo da li smo mi bezbedna ili nismo bezbedna zemlja. Načelnici Generaštaba u uređenim zemljama nikada ne daju takve izjave koje imaju duboku političku i bezbednosnu konotaciju i to jeste razlog zbog kog sam ga na kraju i smenio. Nakon toga sam ga stavio na novi politički test. Predložio sam da on bude pregovarač u tehničkom dijalogu o Kosovu. Ponoš je moj zahtev odbio! - rekao je Tadić.

Komentarišući sve ove navode, analitičar Dejan S. Miletić kaže da nema snažnijeg i jačeg svedoka o generalu Ponošu od Borisa Tadića.

Čekajte, bre!

NATAŠA JOVANOVIĆ, SNS

Dragan Todorović i ja smo 2008. zatražili od Ponoša da momentalno podnese ostavku zbog podrivanja odbrambene moći Srbije i uništavanja vojske. Takav NATO general je sad Đilasov kandidat za predsednika Srbije!?

- Nemamo mi kao javnost više nikakvih velikih dilema oko Ponoša kao kandidata ako Tadić o njemu iznosi određene činjenice i saznanja. To jeste potvrda da tu svašta nije kako treba. Nažalost, sve ovo što je izneto govori mnogo i o Tadiću i o Ponošu, i o tome kako se u državi radilo dok su oni bili na vlasti. To je jednaka sramota za obojicu, ali i za državu u to vreme - podvlači Miletić.

Ništa narod ne pita

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglašava da bi Ponoš, ako bi nekim slučajem postao predsednik Srbije, našu državu uveo u NATO!

- Ponoš je prirodan kandidat NATO partija. Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt. Baš kao što, dok je bio vlast, nije pitao vojsku šta misli o uništavanju oružja, o ukidanju 63. padobranske i 72. specijalne brigade, o izručenju naših oficira Hagu, Ponoš ne bi pitao ni građane Srbije šta misle o NATO paktu - zaključuje Vulin.

Poseduje luksuzni stan na Vračaru, a do njega došao fiktivnim ugovorom

Zdravko Ponoš poseduje milionski vredan luksuzni stan sa čak četiri garaže na Vračaru, a do njega je došao fiktivnim ugovorom!

Ponošev stan nalazi se u Ulici Černiševskog, a kupljen je navodno pre šest godina za 215.415 evra, otkrio je 'Objektiv'. Ono što je sumnjivo jeste cena: na toj ekskluzivnoj lokaciji, u novoj zgradi kvadratni metar general je platio samo 1.550 evra, a u tom delu Beograda cena kvadrata je veća od 3.000 evra.