07.02.2022.

09:25

Foto: printscreen

Vesti

DA LI JE OVO REALNO VIŠE, ŠTA PRIČAJU OVI LJUDI?!? Vladeta Janković UDARIO NA PRAVOSLAVLJE, STEFANA NEMANJU I RUSKU CRKVU!

 

Tokom gostovanja u jutarnjem programu đilasovske TV Nova S komentarisao spomenik Stefanu Nemanji i ruski stil, a kulturu nazvao kičom.

Janković je poručio da su ruske crkve i hramovi kič, te ironično naglasio kako to odgovara njihovom mentalitetu, te mu je i spomenik Stefanu Nemanji takav, samim tim što je njegov autor upravo ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov.

– On ima elemente, to je ruski način, da tako kažem, i ruski likovni spomenici, ukrašavanje hramova, pravoslavnih crkava, uvek ima element kiča, to je nešto što odgovara njihovom mentalitetu – izjavio je Vladeta Janković.

Podsezimo, Goran Marković je spomenik Stefani Nemanji nazvao nakazom koji bi "proterao" u Marinkovu baru, a Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković, se grohotom na to smejao. Vladeta Janković se u emisiji "Utisak nedelje" bez imalo stida složio sa ovom "genijalnom" idejom Gorana Markovića i dodao da se ni njemu spomenik ne sviđa.