08.02.2022.

13:04

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

ZA VUČIĆA POKLON OD PATRIJARHA RUSKOG KIRILA - IKONA GOSPODA ISUSA HRISTA!

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u različitim oblastima, uključujući i parlamentarnu saradnju.

Slucki je predsedniku Vučiću uručio dar patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila i preneo mu njegove pozdrave, a predsednik Vučić je, uzvraćajući pozdrave, izrazio nadu da će se sa patrijarhom Kirilom sastati prilikom sledeće posete Moskvi.

"Hvala Njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu, na divnom poklonu!", napisao je Vučić na instagramu budućnostsrbijeav uz fotografije sa sastanka.
 

Vučić je istakao da odnose Srbije i Rusije karakterišu međusobno razumevanje i poverenje i zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Slucki je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

Vučić je veoma pozitivno ocenio rad RŽD na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada i naveo druge primere uspešne saradnje u različitim oblastima, koji doprinose razvoju naše ekonomije.

Dvojica sagovornika su izrazila očekivanje da će se nastaviti trend učestalih srpsko-ruskih kontakata na visokom nivou.

Vučić i Slucki razgovarali su i o događajima na istoku Evrope.