09.02.2022.

08:55

Foto: printscreen

Vesti

MUP IZDAO HITNO SAOPŠTENJE - ČINJENICAMA DEMANTOVAO BORKA STEFANOVIĆA I PORTAL NOVA!

Međutim, navodi se u saopštenju, MUP ne može da se ne zapita kojim to metodama od kompletne statistike o prijavama prebivališta u poslednjih godinu dana u Beogradu, koja ne odstupa od prethodnih godina, portal Nova izvlači zaključke koji nikako ne odgovaraju istini i ne mogu da se uklope sa jasnim jezikom brojeva.

"Prethodno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova o migratornim kretanjima u Beogradu, ma koliko to Borko Stefanović i portal Nova želeli, nije bilo "pokušaj demantija" Stefanovića, već iznošenje činjenica kako bi se sprečili njihovi pokušaji obmanjivanja javnosti", napominje MUP.

Novinarka "Danasa" otišla da dokaže "LAŽNO PRIJAVLJENE STANARE" na Vračaru, a kada je otkrila istinu MORALA JE DA JE SAKRIJE OD ĐILASA!

"A činjenica je da sedam lica ima prijavljeno prebivalište u ulici Cara Nikolaja II broj 72 - jedno je prijavljeno 1946, jedno 1992, jedno 1999., jedno 2001. i troje lica u januaru 2022. godine. Znači, ne 20 lica, kako tvrdi Borko Stefanović, nego ukupno sedam, od toga troje u januaru ove godine", saopštava MUP.

"Ne znamo po kojim matematičkim pravilima su došli do zaključka da je tri jednako 20, a još manje kako taj podatak potvrđuje laž o stotinama nepostojećih novoprijavljenih građana, odnosno glasača koje Borko Stefanović navodi", kaže se u saopštenju i napominje da ta tri novoprijavljena lica ne mogu uticati ni na statističku grešku u izbornom procesu.

Portalu Nova, navodi MUP, nisu bili interesantni svi ostali podaci Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su precizno predočeni, a koji im verujemo ne odgovaraju, jer ne potkrepljuje njihove želje i želje njihovih mentora, pa se ova medijska kuća i dalje bavi nepostojećim adresama i "fantomskim stanarima/glasačima" koje proziva Stefanović, a zanemaruje zvanične podatke.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova razgovara jezikom činjenica i preciznih podataka, izneli smo ih na jednostavan način i ko je želeo razumeo je, a oni koji to neće nastaviće da vode borbu njihovih političkih lidera, bez osnova i činjenica degradirajući sebe", kaže se u saopštenju.