09.02.2022.

10:55

Foto: printscreen

Vesti

SVAKA ČAST VUČIĆU! Predsednik Svetskog ekonomskog foruma: Srbija je na PRAVOM PUTU! (vIDEO)

 

- Moramo da radimo na unapređenju kvaliteta, da više ulažemo u infrastrukturu, u ljude, balansiramo kamatne stope, nastavimo da stimulišemo ekonomiju. Ovde tehnologija može da odigra značajnu ulogu. To što Srbija investira u tehnologiju, informatiku za najmlađe, mislim da je to orijentisano prema budućnosti.

- Srbija je na pravom putu, sada izvozi više IT proizvoda od poljoprivrednih, ko bi to pomislio pre 10 godina. Takođe vidimo i da je dosta tehnički pismenih ljudi u Srbiji i treba nastaviti sa ulaganjem u taj sektor - rekao je Brende.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je, u specijalnom razgovoru u Ženevi sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Borge Brendeom, da je osnivanje Centra WEF-a za Četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu, prvog takvog u regionu zapadnog Balkana, veliko priznanje za sve što je naša zemlja do sada postigla u toj oblasti i pokretač daljeg ubrzanog razvoja

Brende je juče naglasio da su rezultati Srbije zaista impresivni i da je iznenađen time što srpski IT sektor ima veći izvoz od poljoprivrede.

Brnabićeva je u razgovoru sa Brendeom na temu "Kako tehnologija može da pokrene ekonomski rast", rekla da je odluka o osnovanju centra u Beogradu deo svega što je urađeno u poslednjih nekoliko godina u Srbiji i zahvalila WEF-u na pomoći da razvijemo taj koncept i pripremimo otvaranje centra.

"To je svedočanstvo svega što smo postigli. WEF je prepoznao da Srbija ima veliki potencijal u znanju i da može da bude jedan od lidera Četvrte industrijske revolucije", kazala je premijerka.

Više pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO