09.02.2022.

11:49

Foto: printscreen

Vesti

PROFESOR PETROVIĆ "POKOPAO" JELENU OBUĆINU! Na svaku njenu opasku IMAO JE SPREMAN BRUTALAN ODGOVOR!

 

Jelena Obućina: Ali mi kasnimo sa 5G tehnologijom u Srbiji, nikako da se raspiše taj konkurs.

Profesor Petrović: Ne pratim taj deo posla, više pratim ono što se dešava u fabrikama i ono što predajem svojim studentima. Ne kasnimo mi tu baš!

Potom se voditeljka osvrnula i na Centar za 4. industrijsku revoluciju koji će biti tvoren u Srbiji.

Jelena Obućina: Juče smo od premijerke čuli da se otvara Centar za 4. industrijsku revoluciju Srbije i da nas to uvodi u svetlu budućnost... Kako mi sad to da razumemo, otvaramo li mi to na vreme, šta nas u toj budućnosti čeka?

Profesor Petrović: Sjajna vest, moram to da vam kažem! Sve što se vezuje za industriju, sve što se odnosi na napredak u sektoru industrije. Mi živimo industrijskoj ekonomiji. Ako nemate industriju, to vam je kao bazen bez vode. Vi morate da imate digitalizovanu industriju, to je nesumnjivo. Sada smo shvatili da nećemo daleko otići ukoliko ne rešimo izuzetno kompleksna pitanja energije, ko hani energijom tu našu industriju.

Informer

Jelena Obućina: Sigurna sam da ste pratili šta se dešavalo u našem energetskom sektoru prethodnih meseci. A kako ćemo mi da trčimo tu trku ako nemamo i ne oslanjamo se previše na te alternativne izvore obnovljive energije, a i dalje kopamo ugalj?

Profesor Petrović: Kopamo ono što imamo. Da imamo naftu, kopali bismo i naftu. A i svet bi kopao, ali nema. 2005. godine smo prešli ono što na engleskom kažu tiping point i sad svake naredne godine imamo manje tih fosilnih goriva.