11.02.2022.

18:14

Foto:

Vesti

MEDICINA ILI POLITIKA? Doktor Zoran Radojičić otkrio da li se ikada pokajao što je ušao u politiku i postao gradonačelnik Beograda!

- Nisam se pokajao što sam ušao u ovu priču. Velika je čast i zadovoljstvo kada vam predsednik Vučić i SNS pruže takvu šansu. Oni mene pre toga nisu poznavali. Znali su da sam lekar i da želim da se izgradi nova klinika, ali nisu znali kako ću se ja snaći u toj priči. Zaista su mi ukazali veliko poverenje. Svi smo mi politička bića i svi želimo izazove. Nisam čovek koji se lako razočara, a ne znam nikad da odustanem, borim se do kraja - rekao je Radojičić.

On je govorio i o izgradnji nove dečije klinike u Tiršovoj naglašavajući da ko god bude bio na čelu Beograda, nema nazad, već samo napred sa ovom pričom.

- 30.000 kvadrata prostora za lečenje dece biće u novoj bolnici u Tiršovoj. Ko god je bio u postojećoj klinici, a svako je bar nekada ušao tamo, video je koliko nema prostora u čekaonici, na hodniku... Važno je kada nam je ova politička opcija već omogućila da sagradimo kliniku, da to i završimo - kaže Radojičić.

Na pitanje čime će se baviti u budućnosti, on bira i medicinu i politiku.

- Politika je nešto čime se svi mi bavimo. Ja mislim da mogu dati doprinos za bolji život Beograda i Beograđana. Ja i dalje želim da se bavim medicinom, dok god mi je mirna ruka mogu da operišem, to sam radio i jednom ili dva puta nedeljno i tokom mandata, ali želim da podelim i svoje ideje i dam doprinos politici. Imam saradnike koje ne smem da razočaram, siguran sam da postoje i ljudi koji me podržavaju, ovakav moj stav i odnos prema politici. Ne postoji lepši osećaj od onog kada izlečite dete i pomognete mu, ali i posao gradonačelnika je lep i velika je čast - kaže još aktuelni gradonačelnik.