12.02.2022.

09:39

Foto: TV Pink

Vesti

Ponoš je odlazio u stranu ambasadu po savete za ukidanje Vojske Srbije! Ponizio je sve one koji su se istakli u borbi protiv NATO!

Vučićević je objasnio da možemo slobodno da  Ponošove izjave od poslednjih dana ostavimo po strani, a onda je objasnio šta se događalo kada je kandidat opozicije bio na čelu Generalštaba. 

- Ostavimo sada Ponošove izjave po strani i to što on govori, a otvoreno kaže da je on za ulzaka Srbije u NATO. Hajde da to ostavimo, a da vidimo šta je Ponoš radio kada je bio na čelu Generalštaba. E, u to vreme on je uništio Vojsku Srbije, ali bukvalno uništio - pojasnio je glavni i odgvoorni urednik dnevnog lista Informer u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

Informer

Dragan J. Vučićević, Informer

Vučićević je istakao da je u vreme Ponoša ukinuto više od 10.000 profesionalnih vojnih lica.

- Za vreme njegovorg rukovođenja Generalštabom ukinuo je 10.000 vojnika, penzionisao je gotovo četvrtinu Vojske, najbolje srpske oficire, podoficire, sve one koji su se istakli u brobi protiv NATO on je ponizio - rekao je Vučićević, pa nastavio: 

- Najbolje vojne pilote je proglasio sa višak ljudskih resursa. Ukinuo je 46 garnizona u Srbiji, da ne pričamo o nečemu drugom. Ukinuo je 63. Padobransku i 72. Specijalnu brigadu. Sve one slavne srpske herojske jedinice on je ukinuo.

Informer

Jovana Jeremić, Dragan J. Vučićević

Urednik "Informera" kaže da je Ponoš to uradio po savetima iz jedne strane ambasade i ambasadora 2006. godine. Dakle, po savetima stranih ambasada i ambasadora on je ukidao Vojsku Srbije. 

Šta je uništio Ponoš

Vojska Srbije je za vreme njegovog vođenja Generalštaba ostala bez:

- 46 garnizona

- 400 tenkova

- 40 borbenih aviona

- 50 helikoptera

- 63. padobranske brigade

- 72. specijalne brigade

Vučićević je objasnio da Dragan Đilas svoje kandidate predstavlja kao fine, uglađene, kao gospodu, ali da to uopšte nij etako.

Informer

Dragan J. Vučićević, Informer

- I kaže Đilas, "Ja se naježim od sreće kada pomislim da će Zdravko Ponoš biti predsednik Srbije". Naježe se sigurno i građani Srbije. Evo draga Jovana jedan primer koji sve govori. Predstavljaju ga kao uglađenog, finog gospodina, kulturnog. E, pa nije on takav. Ali evo, šta je on izjavljivao sve? Očigledno je u dogovoru sa Jankovićem, pošto je u istom vremenskom periodu izjavio da su novinari psi pušteni sa lanca, a Vladeta Janković da su novinari paščad puštena sa lanaca. To su ta fina, uglađena gospoda, ugledni profesori, generali. Eto vidite - zaključio je Dragan J. Vučićević.