13.02.2022.

15:58

Foto: nebojša bakarec

Vesti

Nebojša Bakarec: „Zajedno možemo sve!“

 

Poštovani prijatelji, Glavni odbor državotvorne stranke kakva je SNS, je jedno od mesta na kojima brinemo o Narodu i Državi. A kad pominjem Državu, 16. januara bili smo na ivici provalije na referendumu. Tog dana su mogli da slome Državu, tog dana su hteli da slome i predsednika Vučića i nas, Srpsku naprednu stranku. Ishod referenduma – 60 odsto „Da“, prema 40 odsto „Ne“, nije pravi odraz snaga. U tih 40 odsto, pola je glasova SNS, zbog toga što mnogi u najboljoj nameri, nisu razumeli šta se iza brda valja. Jedna stvar je odala protivnike Države, protivnike predsednika – SVI su se udružili, SVI, to se nikada nije desilo. Nepogrešivo su osetili trenutak kada su mislili da mogu da slome i predsednika Vučića i nas. To što bi slomili i Državu bilo ih je briga. Protiv referenduma, tj. protiv predsednika i Države, se udružila CELA opozicija, leva, desna, antievropska, proevropska, patriotska, antisrpska, antivakseri i sve NVO (koje su do tada podržavale referendum)! Nepogrešivo su osetili priliku. To je bio težak i opasan dan, za Državu. Mnogi su potcenili značaj referenduma, a koliko je bio značajan pokazalo je ujedinjenje i ALE i VRANE protiv predsednika i Države. Pobedili smo. Većina vas je shvatila kakva opasnost preti. Pobedili smo!

Da je referendum propao, na parlamentarnim izborima bi osvojili manje od 50 odsto, u Beogradu bi osvojili samo 40 odsto, a pobeda predsedničkog kandidata SNS, u prvom krugu, bi bila dovedena u pitanje. Sada će biti sve drugačije! Na parlamentarnim izborima ćemo osvojiti oko 55 odsto, na beogradskim preko 45 odsto, a pobeda predsednika Vučića, ako se kandiduje – što mu od srca želim, je sigurna u prvom krugu. Pobedićemo ubedljivo, zbog fantastičnih rezultata u poslednjoj deceniji. Onim što je učinio za Srbiju u ovih 10 godina, predsednik Vučić je zaslužio mnogo više od još jednog mandata.

Informer

SNS i predsednik Vučić imaju – imamo - „legitimitet delovanja“ i na tome je zasnovana podrška Naroda. SNS i predsednik Vučić - vlasti Srbije, isporučuju građanima očekivane dobrobiti. Možemo upravljati Državom samo dok isporučujemo građanima tu dobobit, samo dok imamo ekonomske rezultate. Srpska napredna stranka, vi, mi, posedujete, posedujemo „vezivno tkivo“ sa narodom. Predsednik Vučić je doveo do toga da u Srbiji vlada meritokratija. Vladavina najsposobnijih. To ste vi. SNS je, vi ste zlatni presek ovog naroda, vi ste so ove zemlje. Vaše potomstvo, potomstvo običnih članova SNS, i običnih građana -  to su oni koji otkrivaju Ameriku, ginu kod Termopila, umiru na krstovima, osvajaju kosmos. Vi ste so ove zemlje.

Predsednik Vučić je bio političar. Danas je Državnik. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je izgradio za ovih 10 godina. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija. Samo pobeda!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS