14.02.2022.

12:06

Foto: printscreen

Vesti

SRPSKI SAN JESTE PUT! Za razliku od onih koji OBEĆAVAJU RUŠENJE, MI GRADIMO MODERNU I STABILNU DRŽAVU!


Saobraćajnica Šabac-Loznica deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica.

12.18 - Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik se prvo zahvalio svima koji danas prisustvuju na otvaranju ovako značajne deonice, nakon čega se osvrnuo na i više nego uspešne radove.

- Naša saradnja nije rezultat samo istinskih i iskrenih odnosa koje imamo sa Azerbejdžanom. Verujem da možemo još bolje da radimo na unapređenju, a oni su svoje reference zaslužili izgradnjom puta kod Ljiga.

- Do kraja 2024. godine imaćemo samo auto-put i brzu saobraćajnicu. 

- Veliki Milorad Pavić je rekao da život nećeš provesti na cilju nego na putu do cilja. Zato je važno koji si put izabrao od cilja koji imaš. I zasita put jeste važniji od cilja, zato je put srpski san, put koji je teži jer se zasniva na mukotrpnom radu. Za razliku od nekih koji koji obećavaju rušenje, mi jedino što obećavamo i činimo je da gradimo. Gradimo modernu i stabilnu državu. 

- Ovaj projekat će olakšati život ljudima u Mačvi, dovesti nove investitore i bolje plate. 

- Ovak veliki infrastrukturni projekat umnogome će olakšati život ljudi i privući investitore. Reč je o projektu vrednom 467, 5 miliona evra, od Rume do Šapca ići će auto-put, a od Šapca do Loznice brza saobraćajnica. Oni koji žive u Prnjavoru, moći će da žive ovde, a da rade u udaljenim gradovima - kazao je predsednik i čestitao početak radova.

Uključivanjem mašina obeležen je početak radova. 

12.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Prnjavor

- Kako napreduje most pitao je Vučić.

- Realizacija je oko 60 procenata. Ruma-Šabac treba da bude gotov do kraja septembra 2023, potvrđeno je danas - odgovoreno je predsedniku.

- Znači za godinu i po dana, od Beograda do Šapca za maksimum 45 minuta, neverovatno, rekao je Vučić.

- Put će biti završen pre kraja 2024. godine - konstatovao je predsednik. 

Informer

- Ako do Loznice stignemo u septembru 2024, to je zaista neverovatno. To niko nije sanjao. Onda nam ostaje da razmišljamo o Malom Zvorniku i čitavom drinskom kraju - istakao je predsednik danas.

- Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta- poručio je Vučić.

kako je istakao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, ovo je "veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja".

- Za godinu i po dana biće gotov put Ruma-Šabac, do septembra naredne godine.

Informer

- Od Loznice do Novog Sada stizaće se za sat vremena. Fantastično. Ako ovo završite na vreme, to je velika stvar, orden da dobijete - rekao je Vučić.