14.02.2022.

22:39

Foto: Beta

Vesti

TEROR NA KOSOVU I METOHIJI! Albanac pratio srpsku decu, pa ih napao!

S.D. i V.T. šetali su u blizini stadiona kada su primetili da ih prati jedno taksi vozilo. U jednom trenutku, na albanskom jeziku obratio im se muškarac iz automobila.

Kako je rekao otac napadnute devojke, Rastimir Dabić, Albanac je potom izašao iz taksi vozila i počeo da trči ka njima.

- Oni su bežali ka kući, a nepoznati muškarac je trčao za njima. Kada je stigao ispred kuće počeo da udara u vrata i prozore. Sve vreme je vikao na albanskom jeziku, rekao je Rastimir Dabić, kojeg je sin pozvao i rekao mu šta se dogodilo. U tom trenutku, u kući se nalazila i jedanaestogodišnja devojčica.

- Brzo sam stigao pošto sam bio u blizini i zatekao sam tog muškarca kojeg sam pitao šta hoće i ko je on, a on mi je rekao da je iz Krajmanovca. To je mesto u Drenici, kazao je Dabić.

Majka napadnute devojčice, Gordana Dabić kaže da je uplašena i uznemiren. Ona kaže da su deca doživela stres.

- Kako, posle ovoga, da ostavim decu samu kod kuće? Mi ovde nemamo slobodu, uopšte nismo slobodni - rekla je ona.

Napadnuta deca su učenici srednje škole. U selu Staro Gracko živi oko stotinu Srba, a nekada ih je bilo znatno više. Još uvek su sveža sećanja na stravični zločin koji se dogodio 23. jula 1999. godine kada su pripadnici OVK u selu Bujance kod Lipljana ubili 14 srpskih žetelaca iz Starog Gracka. Monstrumi koji su ubili srpske žeteoce nikada nisu odgovarali za ovaj zločin.