15.02.2022.

13:19

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vesti

DODIK U ORAŠCU: Srbija danas beleži najbolje rezultate!

"Zagledani smo u Srbiju kao u našu zemlju i maticu i Srbi gde god da žive je doživljavaju na taj način”, rekao je Dodik. On je ukazao da se danas obelezava važan istorijski događaj kada je Karađorđe krenuo u oslobađanje našeg naroda 1804. godine, kao i donošenje Sretenjskog Ustava.

“To su datumi slobode i izgradnje države koja je počela donošenjem Ustava”, rekao je Dodik i dodao da su naši preci udarili temelje savermene civilizacije i liberalne Evrope.

“Mi danas stojimo zajedno obeležavajući te vrednosti. Samo se neznalice pitaju zašto je to praznik svakog Srbina”, rekao je Dodik.

On je istakao da Srbi danas imaju dve države - Republiku Srpsku i Srbiju koja je, kaže, garant mira i bezbednosti za svakog Srbina gde god on bio.

“Garant za nas u RS da ispunimo naš zavet, da zajednički možemo da upražnjavamo sve naše vrednosti, da očuvamo naš identitet i naše pravo na državu i slobodu”, rekao je Dodik.

On je primetio da Srbija danas pod rukovodstvom Aleksandra Vučića beleži najbolje rezultate, pomaže RS, garant je mira, svesna sebe i svog postojanja. Kako je rekao, Srbija pod rukovodstvom Vučića se gradi, ona je drugačija i lepša i na dobrom je putu. To je Srbija koja će, kaže, garantovati Srbima opstanak i život u miru sa drugim narodima na ovim prostorima.

“I danas nam dolaze neki sa strane, drže lekcije o tome kako da živimo, kako treba da se ponašamo, šta da uradimo, a ono sto oni misle da treba”, rekao je on.

Dodik je rekao i da “nam otimaju Kosovo, ne žele da čuju argumente i ponavljaju ono što su već rekli.

“Moraju da razumeju da Srbi nisu narod koji se kupuje donacijama iz Brisela, imaju crvene linije slobode koje ne žele da izgube”, poručio je Dodik.