15.02.2022.

17:49

Foto: Beta

Vesti

DOK SU SRBI UBIJANI I PROTERIVANI SA KOSOVA I METOHIJE - ON JE ĆUTAO! Zdravko Ponoš se uz blagoslov okupatora šeta po KiM, Stefanović oštro reagovao!

Izjavu potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića prenosimo u celosti:
 
- Moram da kažem da je Zdravko Ponoš potpuno dosledan u tome da je rasterećen suštine u svim svojim izjavama. Nažalost, kada je trebalo da bude na Kosovu i Metohiji, on nije bio. Kada se dešavao pogrom srpskog stanovništva 2004., 2005., 2006., 2007. i 2008. godine nije se oglašavao, niti učinio nešto konkretno da pomogne Srbima. Danas, kao neko ko vrlo jasno baštini politiku vlasti koja je vladala od 2000. do 2012., pre svega kao kadidat Dragana Đilasa za predsednika Srbije, svakako ne može da očekuje simpatije Srba sa Kosova i Metohije, koji dobro znaju koliko su im štete nanele katastrofalne odluke te vlasti. Uveren sam da će to jasno pokazati i aprilski izbori.

A i činjenica da se Zdravko Ponoš, uz blagoslov privremenih prištinskih institucija, slobodno kreće Kosovom, nešto govori o njemu. Naročito, imajući u vidu da Ponoš nije došao da donese nijednu stipendiju, ni da izgradi jednu kuću, kupi jedan traktor ili učini bilo šta drugo za Srbe na KiM, već isključivo da bi marketinškim trikovima Dragana Đilasa pokušao da ubedi građane da zaborave da je on kandidat onih koji su doneli odluku da se uspostavi kosovska carina, administrativni prelaz između Kosova i Metohije i centralne Srbije, da se o KiM raspravlja u Evropskoj uniji, umesto u Ujedinjenim nacijama, ali i onih koji su postavili pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, a čija je odluka pokrenula lavinu priznanja takozvane nezavisnosti Kosova.
 
Za razliku od njega predsednik Vučić išao je na Kosovo i Metohiju onda kada je tamo bilo teško i kada je trebalo donositi rešenja koja će ispraviti katastrofalne posledice politike koju su zastupali upravo razni Tadići, Jeremići, Đilasi, Ponoši i ostali. Uspeo je da se izbori da ogroman broj država povuče priznanje takozvanog Kosova, umeo je da bude najčvršći bedem zaštite kada su specijalne policijske snage privremenih prištinskih institucija terorisale Srbe na severu Kosova i Metohije i nastavlja da bude najčvršći garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. To je jedna od razlika između Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša, koja će suštinski opredeliti podršku građana Srbije predsedniku Vučiću i 3. aprila - zaključio je ministar Stefanović.