15.02.2022.

18:11

Foto: printscreen

Vesti

SRBIJO, MISLI O OVOME! OVAKO SE TO RADI U KANADI! Dok tamo zamrzavaju račune demonstrantima, u našoj zemlji svi protestuju bez ikakvih sankcija!

Sada je sasvim jasno da u Srbiji vlada demokratija kakva nije viđena u svetu, s obzirom na to da u našoj zemlji protestuje ko kad i kako hoće, bez ikakvih sankcija. 

Trudo se pozvao na Zakon o vanrednim situacijama, navodeći da će opseg ovih mera biti “vremenski ograničen”, “razuman i proporcionalan” i da neće biti raspoređena vojska, prenosi BBC. Ovo je još jedna potvrda kako aktuelna vlast u Srbiji gleda na slobodu izražavanja suprotnog mišljenja, jer dok se u Srbiji može iskazati negodovanje na protestima, u svetu je situacija totalno drugačija.

U skladu sa novim merama, banke u Kanadi će, bez potrebe za sudskim nalogom, moći da zamrznu lične račune bilo koga ko je povezan sa protestima.

– Ovde se radi o zaštiti Kanađana i zaštiti radnih mesta ljudi – izjavio je Trudo juče na konferenciji za novinare.

Ovo je očigledan primer demokratije koja vlada u Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada naše zemlje ni u jednom trenutku nisu dirali bankovne račune onih koji protestuju, naprotiv, nikada im ništa nije falilo.

Podsetimo, poslednjih nekoliko meseci šaka lažnih ekologa uznemirava i maltretira građane blokirajući glavne saobraćajnice.