18.02.2022.

20:08

Foto: Tanjug

Vesti

NIJE SE UBIO, OKLIZNUO SE I PAO SA LITICE, POSTOJI I SNIMAK! Oglasili se članovi porodice tragično nastradalog ambasadora Antića: Život je posvetio svom narodu!

Svi koji koji su ga poznavali, znaju da je život posvetio svojoj porodici, narodu, svojim studentima, pravu i pravdi, saopšila je danas porodica prof. dr Olivera Antića, ambasadora Republike Srbije u Portugalu, koji je danas nesrećnim slučajem izgubio život.

Ambasador Republike Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je nakon što je pao sa litice u more u Boka do Inferno, u Kaškaišu

Podsetimo, iako je CM žurnal pisao da je Antić je naredio vozaču da stane i da se potom bacio u more kod poznate turističke atrakcije Boka de Inferno u blizini Lisabona, kako navode iz porodice ta informacija nija tačna.

Naima, oni tvrde da je ambasador izašao iz automobil, telefonirao, a potom se okliznuo i pao u more. Takođe tvrde da postoji video snimak koji to dokazuje.

Mediji pišu da je odmah alarmirana tamošnja pomorska policija i vatrogasci, kao i da je Antić još bio živ kada su ga izvukli. Tada je započela i reanimacija ali je, nažalost, preminuo.

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta, kao i direktor Instituta za uporedno pravo 1997-2001. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, da bi kasnije postao jedan od osnivača SNS-a.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u decembru te godine postao je visoki predstavnik Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.