21.02.2022.

16:07

Foto: Kancelarija za KiM

Vesti

Gračanica: Počela izgradnja kuće za socijalno ugroženu porodicu Đorđević, finansira Kancelarija za KiM

 

Zoran Đorđević nije krio osmeh kada je sa predsednikom Privremenog organa grada Prištine Novakom Živićem položio kamen temeljac za kuću koja će imati 63 kvadratna metra. On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Kancelariji za KiM što će dobiti novu kuću i mogućnost da bolje živi.

“Živimo dosta teško. Kuća je propala i krpili smo je često. Srušili smo je i došlo je vreme da se gradi nova. Od danas nema veće radosti za mene i moju familiju i hvala svima koji su pomogli”, kazao je Đorđević.

Izgradnju kuće Đorđevićima zajednički realizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i PO grada Prištine sa sedištem u Gračanici.

“Danas krećemo sa izgradnjom kuće porodici Đorđević čiji članovi će u budućnosti imati bolje uslove za život. Vrednost kuće je oko tri miliona dinara i biće veličine 63 kvadratna metra. Kuća će imati rampu za invalide zbog Zoranove supruge Vesne koja je bolesna. Naša država ovim dokazuje da brine i da stoji iza svakog Srbina na Kosovu”, rekao je Novak Živić, predsednik Privremenog organa grada Prištine. 

Zoran Đorđević sa suprugom Vesnom koja je bolesna i nepokretna živeo je u staroj trošnoj kući koja je prošle godine srušena. Trenutno, privremeno žive u starom pomoćnom objektu bez kupatila iako im je lokalna vlast ponudila mogućnost da žive u iznajmljenom stambenom prostoru dok se ne završi gradnja kuće. 

“Moji roditelji teško žive. Nemaju kupatilo i koriste poljski toalet. Majka je nepokretna i to su teše muke. Nemaju para ni za lekove. Ja dolazim svakog dana i staram se o roditeljima. Otac je operisan a majka nepokretna i slepa”, rekla je Maja Maksimović, Zoranova kćerka.

Useljenje porodice Đorđević u novu kuću očekuje se tokom leta ove godine.