22.02.2022.

15:11

Foto: printscreen

Vesti

(VIDEO) KO GOD MISLI DA ĆEMO BITI POTRČKO BILO KOJOJ OD STRANA, PORUČUJEM DA OSTAJEMO NEUTRALNI I DA SE NE ODRIČEMO TRADICIONALNIH PRIJATELJSTAVA!

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka - rekao je Vučić.

Kada je reč o rusko-ukrajinskoj krizi, Vučić kaže da je Srbija u problemu i da nikakav boljitak nećemo dobiti.

- Gledaćemo da učinimo sve da kriza bude manja nego u drugim zemljama. A 2.000 dolara gas za nas bi bio apsolutno neizdrživa cena. Nadam se postizanju boljeg dogovora, jer ne znam ko bi u Evropi mogao to da izdrži - kaže Vučić i dodaje da su vesti loše:

- Bezbroj je problema, ali spremamo se i radimo naporno. I večeras ćemo pre odlaska u Španiju da vidimo šta možemo da uradimo i da garantujemo našoj deci sigurnu budućnost - kaže Vučić.

Informer

Ističe da je politika Srbije pitanje vojne neutralnosti, a da naša politika podrazumeva da smo na evropskom putu i da ne odustajemo od tradicionalnih prijateljstava.

- Ko god misli da treba da budemo potrčko bilo kojoj od strana, takva politika vodi nas direktno u ambis. Naša politika je ozbiljna, odgovorna i u interesu građana - kaže predsednik.

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Nica


Predsednik Vučić najavio je danas, posle razgovora sa knezom Albertom II od Monaka da će uskoro biti otvorena aviolinija Beograd-Nica, kao i da je dogovorena jačanje saradnje u međunarodnim organizacijama.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je Veliki krst reda Svetog Šarla, koji mu je uručio knez Albert II samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji.

- Uskoro ćemo otvoriti avio-liniju Beograd-Nica, i to će bitii prilika za dolazak većeg broja turista u Monako, ali i na čitavu Azurnu obalu. Takođe i da ugostime više turista u Beogardu i u naše zimske rizorte - rekao je on.

Preneo je da su razgovarali o saradnji u brojnim međunarodnim organizacijama, podsećajući da je knez osnivač alijanse za multilateralizam.

- Uvek je važno imati takvog prijatelja - istakao je on.
 

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.