26.02.2022.

10:31

Foto: Printscreen TV Pink

Vesti

Zapadne sile su 1999. godine bombardovale Srbiju tvrdeći da kršimo ljudska prava, zašto sada ne bombardujete Moskvu? Šta bi? Gde ste sada mali miševi?

- Mi ne smemo nikada da odustanemo od teritorijalnog integriteta. Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja nas je podržala tokom 1999. godine. Ali i sa druge strane ne možemo da zaboravimo da nam je Rusija strateški partner, ali i da nam je dosta pomogla. Ozbiljni političari shvataju poziciju Srbije. Mi smo zemlja koja je 1999. godine bombardovana na gori način, uz dužno poštovanje prema Ukrajini. Ali ono 1999. godine bio je čist teroristički međunarodni kriminal. Sada oni od nas takvih traže da zauzmemo stranu. Kad kažu ovi hejteri,ali zašto je Srbija posebnam pa jeste, zato što je bombardovana, zato što je žrtva osmišljenog novog svetskog poretka. Ako neko u Evropi ima pravo da ostane nezavisan i neutralan onda je to Srbija. Svaka druga politika bi bila pogubna po nas. Imamo izraziti interes da sarađujemo sa EU, ali i sa Ruskom federacijom, a da ne govorimo o Kinezima. Da neće možda Makron da ratuje sa Rusima. Ajde kad smo već pomenuli zapadne sile. Kako su oni objašnjavali napad na Srbiju 1999. godine. Oni su tvrdili da je u pitanju humanitarna katastrofa, da srpska vlast krši međunarodna prava, krši ljudksa prava. To su tvrdili. Sada isto tvrde i za Rusiju. Ja bih ih pitao jednu stvar, a zašto sada ne bombarduju Moskvu? Šta bi? Lako je na Srbiji šiljiti onu stvar, ajte sad, gde ste sada mali miševi?
 

Dragan J. Vučićević komentarisao je i sraman potez opozicije koji je juče plasirao lažne vesti, ali i pozivao na to da se Rusiji uvedu sankcije.

- Ako neko misli da će nam biti bolje ako uvedemo sankcije Rusiji neka glasa Dragana Đilasa, Mariniku Tepić, Zdravka Ponoša, Vladetu Jankovića....Naravno da nam neće vbiti bolje, ali eto oni su glavni zagovornici toga. Juče, kada se državni vrh oglasio i izneo stav Srbije koji je umeren i koji je najbolji mogući, oni opet napadaju. Nakon obraćanja oglasile su se i ruska i američka ambasada koje su zadovoljne stavom Srbije. To je pobednička politika Srbije i našeg predsednika Vučića - rekao je Vučićević kod Jovane Jeremić u Jutarnjem programu.

Informer

Glavni urednik "Informera" kaže da jedino opozicije kaže da je Vučićev potez loš. 

- Samo opozicija kaže da je naš potez loš? Vidite, kada se Đilasov Vladeta janković bavio diplomatijom 2003.  godine, kada je odlučivao nešto, Amerika je vršila nezakonitu invaziju na Irak. Šta je Srbija tada uradila? Proterala je diplomate iz iračke ambasade iz Beograda. Oni su nam izgleda bili krivi za nešto. Po nalogu Vašingtona samo ih proterali - objasnio je Vučićević i dodao:

- Zdravko Ponoš i kada je bio načelnik Generalštaba, i kada se, nažalost, pitao nešto u Vojsci, nije imao ni tada plan. Sve su mu drugi nametali. Opoziciju ne bi bilo briga za interes građana i Srbije, već ni brinuli o interesu stranih amabasada, pošto bi tada mogli da napune svoje džepove.