26.02.2022.

15:48

Foto: Informer

Vesti

NEBOJŠA BAKAREC: Kandidati za gradonačelnika Beograda

Uspeh je postignut i zbog toga što su oni predvodili veliki tim profesionalaca. Druge stranke, iz tog, i prethodnih iskustava nisu naučile ništa. Četiri koalicije ili stranke (Đilas, SPS, SRS, NADA) nam kao kandidate za gradonačelnika nude četvoricu penzionera koji zajedno imaju 307 godina- Vladetu Jankovića (82), Tomu Filu (81), Miljka Ristića (73) i Vojislava Mihailovića (71). Tačno je da Srbija stari, a Beograd još više, ali to ne znači da gradonačelnik Beograda treba da bude metuzalem. Svaka čast dičnim starinama, ali Beogradu je potreban operativac, koji će da skoči i poskoči, da stigne u svaki kraj grada i da upravlja složenim gradskim sistemima. Predsednik SAD je najbolji primer kako metuzalem nije pogodan za izvršnu funkciju. Hvata ga dremka usred govora, baguje, pravi gafove, demantan je, sapliće se i pada svaki čas. Takođe, ni jedan od navedene četvorice nema iskustva u upravljanju velikim komunalnim sistemima, ili u radu u lokalnoj samoupravi.

Informer

Da stvar bude gora, penzioner Janković (82), kandidat sa podrškom najjače opozicione koalicije, već tri nedelje pravi strahovite faulove, i ne prestaje sa tim. Negativna sinergija Đilasa, Ponoša i Jankovića je tolika da su sve istraživačke agencije to zabeležile kao pad rejtinga (pa ih je napao Đilas). Janković je za manje od mesec dana, pokazao fantastičnu nedoslednost i licemerje, kada je stao iza dijametralno suprotne politike od one koju je zastupao dve decenije (sada zastupa optužbu da su Srbi počinili genocid u BiH, desničar je, a kandidat levičarske stranke, učestvovao je u smenjivanju Đilasa, njegovu vlast je nazivao pljačkaškom, a Đilasa garniturom o kojoj ne misli ništa dobro). Još gore, Janković je lansirao niz destruktivnih poruka koje su odjeknule u Beogradu. Vladeta Janković preti da će da ruši ili izmešta spomenik Stefanu Nemanji, preti da će da stopira metro, građane vređa i naziva ih banditima, botovima i paščadi, ponižava građane Marinkove bare i Borče. Da ne namarava da prestane sa destruktivnim porukama, Janković pokazuje u intervjuu listu „NOVA“ gde preti da će da ruši „K-Distrikt“, novo, prelepo, dorćolsko naselje podno Kalemegdana, u kome živi 2500 građana (800 dece).Takođe, Janković ponavlja da nije kvalifikovan za mesto gradonačelnika! Zbog čega se onda kandidovao? Janković u ormaru ima toliko kostura, da je samo pitanje dana kada će početi da ispadaju iz njega, i dodatno ga kompromituju (npr. izvesno znam, a to je i logično, upravo je Janković doveo „Rio Tinto“ u Srbiju 2001. kada je bio ambasador u Londonu, gde je sedište „Rio Tinta“ – to mu je bilo u opisu posla). Da Janković, ne daj Bože, postane gradonačelnik, srušio bi više Beograda nego nemački fašisti 6. aprila 1941.

Informer

Kad građani sve ovo pročitaju, biće zahvalni da znaju da je SNS i ovaj put ponudila pravog čoveka za kandidata za gradonačelnika. Aleksandar Šapić (44) je sportska legenda vaterpola, sposoban, iskusan u vođenju grada, opština i komunalnih sistema (bio pomoćnik gradonačelnika i predsednik opštine Novi Beograd). Osim ugleda i iskustva, Aleksandar Šapić je snažan i energičan čovek, ali pomirljiv i pitom. On je čovek ujedinjenja i konstruktivnih rešenja. Takođe, iza njega stoji tim SNS, izvanredni rezultati SNS u Beogradu u poslednjih 9 godina: prosečna zarada u Beogradu u nov. 2021. je 741 evro, rešen je problem deponije u Vinči, „Beograd na vodi“, nova Kovid bolnica, novi DZ Borča, novi KC Srbije, nova pruga BG-NS, KBC Zemun, obnovljena „Tiršova“, pomoć mladima, demografske mere, rekonstruisani Narodni muzej i MSU, spomenici Stefanu Nemanji i Bori Pekiću, Trg Republike itd. Tu je i novi briljantan program SNS „Beograd 2030“ koji predviđa: metro u Beogradu, završetak izgradnje Prokopa i nove autobuske stanice, novi savski most, obilaznicu oko Beograda, kliniku „Tiršova 2“, izgradnju Nacionalne veletržnice, novu zgradu Muzeja grada Beograda, izgradnju 5 fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, Linijski park itd. Prosečan građanin Beograda ne može da poželi ništa bolje!