26.02.2022.

19:56

Foto:

Vesti

Šešelj podržava Vučića za predsednika

- Ako Vučić ne bi prošao u prvom krugu, ako ne bi pobedio, onda bi prozapadne, izdajničke stranke organizovale velike demonstracije, nemire sa krvoprolićem. To su im planovi. Mojim odustajanjem i otvorenom podrškom Vučiću za predsednika mi ćemo doprineti da on pobedi u prvom krugu - rekao je Šešelj na predizbornom skupu u Beogradu.

On je naveo da se ne bi kandidovao za predsednika Srbije ni prošli put da je znao da će, kako je rekao, Vladimir Putin da podrži Vučića.

- I ovog puta dok se Putin nije izjasnio, da se mi izjasnimo. Ako bih dobio pet, šest, sedam odsto, šta bi mi to značilo, ali bi dovelo u pitanje njegovu (Vučićevu) pobedu u prvom krugu - rekao je Šešelj.

Poručio je da radikali neće prestati da kritikuju Vučića za sve sa čime se ne slažu, ali i mora mu se, kako kaže, priznati da je odoleo pritiscima da Rusiji uvede sankcije, da prekine odnose sa Rusijom i Kinom, da se u formi zakletve više puta izjasnio da neće priznati nezavisnost Kosova, da štiti RS i pomaže Srbe u Crnoj Gori.

On je ocenio da je Vucićeva izjava povodom ukrajinske krize i stava Srbije bila uravnotežena i balansirana.

- Za nas Srbe i za Rusiju je najvažnije što je odbio sve pritiske da se zavode sankcije...Mi smo svesni kakvim pritiscima su Vučić i naprednjaci bili izloženi i ovih dana od strane zapadnih sila, videli ste ambasadore Kvinte kod Vučića, mogu misliti kako je bilo na tom sastanku, ali on je izdržao - rekao je Vučić.

Šešelj je na skupu rekao i da Tomislavu Nikoliću nema oproštaja jer je "ukrao 20 mandata", a Vucić je, podsetio je Šešelj, podneo sve ostavke, čekao 15 dana, pa tek onda napustio stranku.

Predsednik SRS je na skupu najavio "uragan na političkoj sceni" i povratak radikala u skupštinu, navodeći da to nije po volji vlasti, a još manje po volji prozapadne opozicije.

- Ubeđen sam da dolazi renesansa Srpske radikalne stranke - rekao je Šešelj.