27.02.2022.

10:08

Foto: printscreen TV Prva

Vesti

Brnabić: Otvaranje KCS je praznik novoj Srbiji!


Ona je za TV Prva istakla da je u pitanju investicija od 220 miliona evra, kao i da je samo u opremu uloženo 120 miliona evra kao i da je u pitanju najmodernijna oprema koja danas postoji na svetu.

Brnabić je rekla da je beskrajno ponosna na to što je urađeno posle toliko godina i da će KCS i Dedinje 2, koje se uskoro otvara, biti najmodernije bolnice u ovom delu Evrope sa najnovijom tehnologijom i ostalom podrskom zdravstvnim radnicima.

Brnabić je istakla da otvaranje KCS znači jacanje zdravstvenog sistema koje nikada nije viđeno kao i da su u zdravstvu napravljeni istorijiski pomaci.

Ona je podsetila na Klinički centar Niš, Klinički centar Vojvodine, a najavila je da će do kraja godine krenuti i Klinički centar Kragujevac.

Konstatovala je i da je kula KCS koja godinama nije bila useljena spomenik nasoj neodgovrnosti i nedostatku posvećenosti.

"Srbija se od tada promenila, to je mnogo drugacija zemlja, koja pokrece stvari i zavrsava stvari. Zemlja koja veruje u sebe. Danas je praznik novoj Srbiji, slavlje za sve nas", poručila je Brnabić.