Autor: Informer.rs

01.03.2022.

13:20

Foto: MUP Srbije

Vesti

Žandarmerija u kompleksu bivše vojne baze u Prokuplju

Po potpisivanju Memoranduma, ministar policije Aleksandar Vulin je naglasio da je bezbednost građana primarni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova, ali da je to pitanje koje zahteva i posvećenu saradnju svih lokalnih samouprava, naše celokupne zajednice i društva u celini. 
 
„Naša Srbija je sigurna i stabilna zemlja. Iza sigurnosti i bezbednosti svakog mesta, grada, opštine, ulice, svakog našeg sugrađanina stoji konkretan i požrtvovan rad policijskih službenika. U interesu svih nas je da radimo na jačanju kapaciteta naših snaga bezbednosti koje su garant sigurne i bezbrižne budućnosti naše dece", poručio je ministar policije. 

Informer

„Zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici, punom razumevanju i insistiranju našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je lično pokrenuo masovnu izgradnju stanova za sve pripadnike službi bezbednosti, nastavljamo velika ulaganja u infrastrukturu, obuke i opremu naših pripadnika. Кao što je Aleksandru Vučiću i svima nama prioritet zaštita građana, tako je predsedniku Aleksandru Vučiću jednako važno da pripadnici snaga bezbednosti budu zadovoljni, da imaju adekvatne uslove za rad i razvoj, da oni i njihove porodice budu mirni i zbrinuti", rekao je ministar policije Aleksandar Vulin, istakavši da će novi centar za specijalističke obuke pored pripadnika Žandarmerije koristiti i druge elitne jedinice MUP-a Srbije.

Ministar Vulin se zahvalio Gradu Prokuplju koji je prepoznao značaj zajedničkog rada i delovanja na polju bezbednosti i istakao da je dobra saradnja između lokalne samouprave i policije ključ većeg stepena bezbednosti i osećaja sigurnosti kod građana.
 
Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da će novi centar za specijalističke obuke Žandarmerije nesumnjivo doprineti većoj bezbednosti Prokuplja, ali i čitave Srbije, te da je uveren da će iz ovog centra izlaziti hrabri, obučeni pripadnici srpske Žandarmerije, spremni da u svakom trenutku  zaštite svoj narod i zemlju. 

Gradonačelnik Prokuplja je istakao da je toplički kraj iznedrio brojne vrsne vojnike i policajce, te da je posebno ponosan na to što je baš Prokuplje izabrano za izgradnju centra za specijalističke obuke Žandarmerije.