08.03.2022.

21:39

Foto: Privatna arhiva

Vesti

RUSKE DIPLOMATE I NJIHOVE PORODICE METE NAPADA U INOSTRANSTVU! IT stručnjak Ljuban Kovačević apelovao na EU da se HITNO OGLASI!

Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova, Marija Zaharova, pre nekoliko dana objavila je da su ruske diplomate u inostranstvu na meti napada i da im je život ugrožen.

- Pretnje po živote i upotreba nasilja nad porodicama diplomata postali su realnost naših diplomatskih misija i naših diplomata kako u Ukrajini, tako i u drugim zemljama koje imaju takve prokijevske aktiviste - izjavila je Marija Zaharova.

Tim povodom oglasio se IT stručnjak i partner Mete za Srbiju, Ljuban Kovačević i apelovao na Evropsku uniju da se oglasi povodom ove tvrdnje.

- EU supsidijarno da se izjasni o navodima Zaharove koja In flagranti tvrdi da ruske diplomate u "inostranstvu" žive kao u blokadi itd., iz razloga što do nas dolaze ponekad netačne ili neproverene informacije ili pak informacije samo jedne strane! - napisao je Ljuban Kovačević na Tviteru.

- Poslednjih meseci naše ambasade žive praktično u blokadi. Stvar je u tome što ova blokada nije uslovna, nije virtuelna, već stvarna. Ponovila bih još jednom, ovakav "tretman" nije počeo pre par dana, ni pre nedelju dana, to se dešava godinama - rekla je Zaharova u intervjuu za rusku televiziju.