09.03.2022.

17:05

Foto: Kancelarija za KiM

Vesti

JOŠ JEDAN ETNIČKI MOTIVISAN NAPAD KOD ISTOKA! Nije prvi put da se zastrašuju Srbi povratnici, Pumpalovići već bili meta šiptarskog divljanja (FOTO)

Slučaj se dogodio dok je Miško Pumpalović bio na lečenju u centralnoj Srbiji, a juče po povratku zatekao je obijenu kuću, iz koje su huligani odneli deo nameštaja, frižider, šporet, veš mašinu, alat i posuđe.

Porodicu Pumpalović obišao je predsednik Privremenog organa opštine Istok Kosta Belošević, koji im je preneo i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića i istakao da će mu zajedničkim snagama pomoći da nadoknadi štetu, navodi se u saopštenju.

Povratničke porodice često meta napada


Povratnička porodica Pumpalović je više puta bila na meti napada albanskih vandala, a Miškov brat Radoje šest puta je napadnut poslednjih godina, sve sa ciljem da se Srbi ne osećaju bezbedno i oteraju sa svog kućnog praga. Njemu je Kancelarija pomogla da instalira video nadzor radi povećanja bezbednosti, finansirala gradnju kapije i pomoćnog objekta, kako bi se Radoje osećao bezbednije.