13.03.2022.

13:03

Foto: informer.rs

Vesti

VUČIĆ U ČURUGU: Obećavaće vam svašta, ali kad sledeći put dođem, pitaću vas JESMO LI MI URADILI ONO ŠTO SMO REKLI?! (VIDEO)

Predsednik Srbije izjavio je da put od Novog Sada do Čuruga mora da bude urađen u celini, a do Žablja kreće da se radi čim dozvole vremenski uslovi. Postrojenje za preradu vode u Gospođincima je od izuzetne važnosti i rešio bi problem pijaće vode.

- Hoćemo da završimo dvoranu i to ćemo brzo da uradimo. Važno je to da ćemo da radimo za ceo Žabalj, infrastrukturu, i onda kada imamo mrežu auto-puteva, ceo Žabalj otvara se za dolazak novih investitora. Radićemo i verujem da ćemo uspeti da dovedemo jednog ozbiljnog investitora - rekao je Vučić.

Informer

- To je ono što predstavlja život.

Kaže da nije bilo vremena da u svako mesto stigne veliki investitor, ali da će se to u Žablju desiti.

Ovi izbori su, kaže, važni za budućnost, a o političkim protivnicima neće ništa da govori.

- Njihova dela su o njima govorila, a naša govore o nama. Sami vidite ko može da sačuva stabilnost i mir, ko može da učini važne stvari. Izbori nisu igra i država nije igračka - rekao je Vučić.

Informer

Kako kaže, danas se neodgovornost skupo plaća.

- Zato je važnije nego ikada da pokažemo punu odgovornost, da budemo posvećeni, razumni i realni, da čuvamo nacionalne interese, a da ne zatvaramo veze sa Ruskom Federacijom. Ne mogu da vam kažem koliko mi je nerazumljivo da neko izbacuje Dostojevskog iz škola ili Čajkovskog iz opera. Šta će deca da uče ako ne uče o Dostojevskom? Hoću da zemlju izvučemo iz ovakve sveopšte histerije, mi imamo jednu zemlju, jednu jedinu Srbiju - kaže Vučić.

Informer

Dodaje da je teška situacija zbog Ukrajine, samim tim zbog cena gasa čija je cena na tržištu 1.600.

- Još je kažu pala cena! To je pozicija u kojoj se svet nalazi danas. Struju na tržištu plaćamo znatno manje nego što košta u svetu, jer je država dovoljno jaka da taj teret prebaci na sebe. To nam sve otežava poziciju, a isti slučaj je i sa naftom koju u Srbiji nemamo i od svetskog tržišta zavisimo - kaže Vučić.

Veliki broj okupljenih građana u Čurugu nestrpljivo očekuje dolazak svoj predsedničkog kandidata.