13.03.2022.

15:04

Foto: printscreen

Vesti

Vodi se namenska kampanja DA SE SRBIJA UVUČE U SUKOB I DA JOJ SE ODUZME NEZAVISNA POLITIKA! Ukrajinski generalštab tvrdi: Rusija dovodi borce iz Srbije!

 

Prema pomenutoj objavi, ukrajinski generalštab je danas izneo tvrdnju da Rusija dovodi borce iz Sirije, Srbije i Nagorno-Karabaha za popunu trupa u Ukrajini, te da Rusija grupiše svoje trupe za ofanzivu.

Ova lažna informacija je pokušaj da se Srbija uvuče u sukob i da joj se oduzme njena nezavisna politika.

Informer

"Rusija uključuje mnoge plaćenike iz Sirije i Srbije i "mirovnjake" iz Nagorno Karabaha", piše i u tekstu na LB.ua, a što je čista laž, jer nema plaćenika iz Srbije

Informer

Podsetimo, Aleksandar Vučić je na pitanje novininara da prokomentariše to što su i Putin i Zelenski pozvali dobrovoljce da se bore u Ukrajini i kakav je stav Srbije po ovom pitanju, rekao:

"Što se tiče dobrovoljaca, pošto su obe strane pozivale dobrovoljce, u krivičnom zakonu Srbije - i to ćemo da pojačamo, kažnjivo je učestvovanje u bilo kakvim sukobima koji ne znače odbranu teritorijalnog integriteta Srbije. I sve one koji misle da treba da učestvuju u nekim ratovima, mi ćemo veoma strogo da kažnjavamo u skladu sa zakonima i Ustavom", poručio je Vučić.

BONUS VIDEO