13.03.2022.

18:48

Foto: Beograd.rs

Vesti

AUTOPROJEKCIJA JE ČUDO! Vesić: Zdravko Ponoš i Vuk Jeremić jasno govore šta bi radili da su na vlasti!

Ponoš i Jeremić kada izgovaraju ovakve neistine polaze od sebe, odnosno govore ono što bi oni radili da su na vlasti.

Već su se jednom tako ponašali o čemu svedoče depeše koje je objavio Vikiliks, a iz kojih se vidi kako je, tada Jeremićev direktor u Ministarstvu spoljnih poslova, Borko Stefanović išao u ambasadu SAD u Beogradu i tražio od tadašnje vlade da SAD ne priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije dok Tadić ne pobedi na izborima. Tako oni razumeju međunarodnu politiku.

Aleksandar Vučić je pokazao poslednjih deset godina, kako vrši najodgovornije državne funkcije, da je imun na pritiske i da vodi isključivo politiku u interesu Srbije, a ne bilo koje druge strane države kao što se to radilo u vreme dok su Srbijom vladali Đilas, Ponoš i Jeremić.

Srbija ima jasan i principijelan stav da osuđuje agresiju na Ukrajinu, jer taj akt je suprotan međunarodnom pravu i isto ono što je NATO nama uradio 1999. godine. Istovremeno, ne smatramo da su sankcije delotvorno sredstvo međunarodne politike i zato što smo i sami bili pod sankcijama ne uvodimo ih drugim državama.

Srbija danas ima veoma snažnu poziciju u međunarodnoj zajednici i naš glas se uvažava, a predsednik Aleksandar Vučić jedan je od najuticajnijih evropskih državnika.

To je razlika između Srbije danas koju vodi Vučić i one koju su vodili Đilas, Ponoš i Jeremić. Nas svi poštuju dok ste se vi izvinjavali svima od Hrvatske pa nadalje. Zato nema potrebe da Vučića optužujete za nešto što biste sami uradili i još biste se izvinjavali jer niste dovoljno brzi.