20.03.2022.

22:28

Foto: Printscreen

Vesti

SLEDEĆI KORAK JE NOVI SAD - SUBOTICA! Gosti "Hit Tvit-a" o otvaranju brze pruge! (VIDEO)

 

Šešelj, komentarišući otvaranje brze pruge Beograd - Novi Sad, istakao je da je u pitanju važan korak za Srbiju, i da je u pitanju investicija koja će značiti za blistavu budućnost.

- Sledeći korak je Novi Sad - Subotica, a sa Mađarske strane od Subotice do Mađarske - dodao je Šešelj.

Apostolovski kaže da je u pitanju značajna investicija, i da je činjenica da za samo pola sata možemo stići do Novog Sada fascinantna, prosećajući se prošlosti.

- Čini mi se da niko razuman nema šta da zameri ovakvoj vrsti infrastrukturnog saobraćaja - kaže on.

Informer

Dr Vojislav Šešelj

- Devedesetih smo imali sankcije, čini mi se ni da posle 5. oktobra nije bilo razumevalja, kada govorimo o tim stranim donacijama... Donatorske konferencije su bile mršave... Očigledno je da je Vučićeva strategija bila da se bavi izgradnjom železnice, koja može da bude "put svile" - naveo je Apostolovski.

Kako je dodao, do pre tri nedelje smo živeli u svetu pandemije, a sada smo u svetu apokalipse rata, što može naznačiti brojne promene koje mogu zadesiti čak i Srbiju, o čemu treba razmišljati.

Kako Ristovski objašnjava, reč "železnica" vraća ga u detinjstvo, otkrivajući da se i njegov otac bavio radom na železnici.

- U pitanju je neki romantičarski aspekt. Na ovaj voz koji je sad pušten gledam i na taj romantičarski način. On će da ubrza, da povezuje... Ja sam režirao i film koji se odigrava u vozu. To je na neki način moja tema - otkrio je Ristovski.