21.03.2022.

22:32

Foto: Printscreen

Vesti

GOSTI ĆIRILICE O RAZLICI IZMEĐU OPERACIJA: NATO nije bilo briga hoće li ubijati decu, Rusi u Ukrajini vode Operaciju protiv nacista i rat protiv Zapada!

General Miloš Đošan rekao je da je rat u Ukrajini veoma sličan onom koji se desio nama.

- U nekim delovima je sličan, a u nekim delovima se bitno razlikuje. Želim da podsetim da je za tri dana 25-ogodišnjica NATO bombardovanja naše zemlje. Tada je svet imao malo sluha za naše patnje i naše muke, a kompletan NATO pakt se uključio u dejstvo po nama. Kada danas vidite ovo poređenje, Specijalne operacije ruske vojske i operacije NATO pakta, razlika je ogromna. Sada se mnogi brinu kako se tako Rusija "zaglavila" u Ukrajini, Rusiji nije cilj da okupira Ukrajinu i oni koji žele da Rusija pregazi Ukrajinu za pet dana ne želi dobro ni Rusima ni Ukrajincima. 

General je napomenuo da trajanje jedne operacije određuje cilj, a da je Rusija odlučila da u svojoj operaciji nanese što manje civilinih žrtava.

- To se vidi i na primeru dronova koji se koriste selektivno. Nas su gađali avionima, tepih bombama, strategijskim bombarderima su bacali po nama, nije ih bilo briga koga će ubiti - napominje general Đošen.

Informer

Dragoslav Bokan

Dragoslav Bokan je sukob u Ukrajini uporedio sa šahovskom partijom.

- Kada gledate partiju koju igraju velemajstori, onaj koji nije upućen u sve tajne šahovske igre, teško može da prati, njemu se čini da se uvek dešava nešto novo jer ne razume ni ideju žrtve ni nekih specifičnih otvaranja. Ovde se paralelno vodi ta Specijalna vojna operacija i vodi se rat.  To su dve stvari koje se vode paralelno, a koje su različite.

Vodi se Specijalna operacija na relaciji Rusija i Anti-Rusija, a rat je na relaciji Zapada protiv Rusije. Taj rat je pokrenuo zapad protiv Rusije, a ne obrnuto, a Specijalna operacija je rezultat koji se događao u prethodnih osam ludačkih i histeričnih godina - napominje Bokan.

Ta vrsta mržnje i satanizma prema Rusiji više ne može ni da se objasni, kaže on.