22.03.2022.

16:30

Foto: MOD

Vesti

POČELO USELJENJE! Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi stanova u Beogradu!

Ceremoniji uručenja ključeva prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji su vlasnicima stanova poželeli lep život u novom prostoru i mnogo dece.

Ministar Stefanović je naveo da se stanovi dodeljuju u okviru državnog projekta izgradnje stanova za pripadnike snage bezbednosti koje oni mogu kupiti po povoljnim uslovima, navodeći da će se u nove stanove sada uselti 375 pripadnika od ukupno 1.000 koliko je planirano u naselju "Lakat krivina" u beogradskoj opštini Zemun.

Informer



Istakao je da su stanovi kvalitetno urađeni, da ih je radila domaća porodična firma, kao i da su oni u te stanove ugradili više od 80 odsto domaćih materijala.

"To govori koliko smo prilikom izgradnje stanova vodili računa o domaćoj ekonomiji. Na ovaj način i predsednik Vučić i Vlada Srbije učinili su napor da kažemo hvala ljudima iz vojske, policije, BIA, Ministarstva pravde, za težak i ozbiljan koji oni rade za sve nas", rekao je Stefanović.

Dodao je nije lako raditi njihov posao, navodeći da svako ko je proveo jedan dan u tim službama zna koliko napora, stresa i opasnosti nosi.

"Kad god nam nešto zatreba ti ljudi su prvom redu zaštite države", istakao je Stefanović.

Takođe, ministar je zahvalio gradonačelniku Beograda i gradskim službama na izgrađenoj infrastrukturi, navodeći da su u planu izgradnja vrtića i škole u tom kraju.

Informer

Gradonačelnik Radojičić naveo je da je pre dve godine na lokaciji u Zemunu postavljen kamen temeljac za izgradnju stanova, navodeći da se njihova izgradnja završava u roku.

"Ovo je još jedan primer da skladan odnos između ideja predsednika Vučića, Vlade Srbije i lokalnih samouprava dovodi do realizacije projekata i još jedan primer da uz skladan odnos, mir i sigurnost, zajedno možemo da postignemo najveće ciljeve", rekao je Radojičić.

Čestitao je najpre pripadnicima snaga bezbednosti kojima su danas uručeni ključevi, a reč je o 17 pripadnika od ukupno 375, navodeći da će do početka leta 1.000 njih dobiti ključeve u okviru izgradnje stanova u Beogradu.

Radojičić je podsetio da će u okviru celog projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti 1.000 porodica rešiti stambeno pitanje.