24.03.2022.

21:51

Foto: Printscreen

Vesti

OVO JE KLJUČNA TAČKA U RUSKOJ SPECIJALNOJ OPERACIJI! Legendarni generali o ratu u Ukrajini!

Stupar je ukazao da je NATO formiran kao odbrambeni savez dok tu ulogu nije porušio 24. marta 1999. godine.

- Intervencijama u Iraku, Libiji, Siriji je potvrdio opredeljenje da postaje žandar u svetskoj politici gazeći međunarodno pravo tamo gde mu odgovara - istakao je Stupar.

Prestarašen sam šta se dešava u svetu, velike sile nemaju opciju kako da naprave mir , a ne rat

- Postoje oružja za masovno uništavanje - nuklearno, biološko i hemijsko. Nema razloga ga Rusi upotrebe kada im sa konvencionalnim ide dobro - istakao je Stupar.

Informer

Stupar je istakao da je ključna tačka u specijalnoj operaciji Rusije Mariupolj, uz koji se sa Luganskom i Donjeckom obezbeđuje kopnena veza sa Krimom.

- Bez Mariupolja akcija ne može biti nastavljena. To je najveća baza fašista Azov. Najkrvavije borbe su naseljenim mestima - istakao je Stupar i dodao da je Kijev pred okruženjem.

- Nakon opkoljenja grad se čisti, borba se vodi ulica po ulica, zgrada po zgrada. Najveći problem su civili, koje bataljin Azov koristi kao štit - dodao je Stupar.

Informer

Miladinović je rekao da će NATO dok bude mogao da koristi usluge ukrajinskog naroda.

- NATO će to koristiti za svoje potrebe, da u tom ratu strada što više Ukrajinaca, ali i Rusa koji sprovode specijalnu intervenciju. Ne bih se usudio da kažem da će to dovesti do Trećeg svetskog rata od čega svi strahuju - ustakao je Miladinović.