Autor: J. Marković

26.03.2022.

19:50

Foto: Informer

Vesti

STEVANDIĆ: Bez obzira na sve - mi smo nedeljivi! Nikakve granice nas neće zaustaviti da širimo mir i stabilnost!

Sednici su, između ostalih prisustvovali Nikola Selaković u funkciji izaslanika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kao i poslanici SNS-a Aleksandar Marković i Uglješa Mrdić. Među zvanicama na skupu u Kombank dvorani bili su poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković  i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić objasnio je da je svrha ove sednice promocija spota i pesme "Moja Srbija – zahvalna Srpska" čiji je autor Miroslav Janjanin.

"Spot i pesma su izraz zahvalnosti prema rukovodstvu Srbije, koje je poslednjih deset godina brinulo o Republici Srpskoj", rekao je Stevandić.
 
Osim toga, kako kaže Stevandić, Ujedinjena Srpska se danas okupila u Beogradu i zbog promocije zajedničkih veza, jer među članovima njegove stranke, kao i među članovima partija u Srbiji, ima ljudi sa dvojnim državljanstvima.

"Bez obzira na administrativne linije, po tom pitanju, kao i po pitanju kulture, mi smo nedeljivi i pripadamo jedni drugima", poručio je Stevandić, dodajući da Ujedinjena Srpska ima čast da bude prva partija koja sednice svojih organa održava u Beogradu.

Stevandić je tom prilikom izjavio je da saradnja Republike Srpske i Srbije rasterećuje srpski narod strahova da neće moći da se razvija i brani.

“Sa predsednikom Vučićem na čelu Srbije, Republika Srpska nikad nije dobijala opomene, već samo pomoć i saradnju. Želimo da se ta zajednička saradnja nastavi, da imamo još puno zajedničkih sjednica. Mora se znati šta je predsednik Vučić uradio do sad za Srpsku, nešto što ni jedan ni vladar ni predsenik Srbije nisu uradili. Nikakve nad granice neće zaustaviti da širimo zajedničku poruku mira, stabilnosti i zajedničkog napretka” izjavio je Stevandić.

Selaković je podsetio da Ujedinjena Srpska i Srpska napredna stranka već tri godine imaju protokol o parlamentarnoj saradnji, koji su u Skupštini Srbije potpisali Stevandić i šef Poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

"Bez obzira na državne granice, srpski narod je jedan, jedinstven i nedeljiv. Srbija poštuje i uvažava teritorijalni integritet BiH kao susedne države, ali Republiku Srpsku i sve u Srpskoj voli. Trudi se da pomaže i da uvek bude tu kada je potrebno priteći u pomoć", rekao je Selaković.

On je naglasio da mu je velika čast i zadovoljstvo što kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvuje svečanoj sednici Glavnog odbora Ujedinjene Srpske.

"Počastvovan sam i što sam u prilici da prisustvujem premijeri pesme zahvalnosti i time da svojim saborcima, prijateljima i kolegama poželim mnogo zdravlja, sreće, ali i uspeha u njihovom političkom delovanju“, poručio je Selaković.