27.03.2022.

21:21

Foto: Printscreen

Vesti

DEGRADIRAJ, UNIŠTI, OPUSTOŠI! Legendarni general Lazarević otkrio da su NATO zločinci koristili i BOJNE OTROVE u pokušaju da PONIZE SRBIJU! (VIDEO)

Ove nedelje navršile su se 23 godine od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Tačno u 19 sati i 45 minuta prve bombe pale su na Prištinu, Kuršumliju, Danilovgrad, na kasarne u Batajnici i Mladenovcu.

Legendarni general Lazarević rekao je da je NATO vodi protiv Jugoslavije sve vrste ratova, uključujući ekonomski, psihološki, elektronski, specijalni, takozvani "moderan rat" koji uključuje sve vrste konvencionalnog naoružanja.

- NATO je izvršio zločinačku agresiju na našu zemlju. Ja mislim da niko ne može ovo da zaboravi. Postavljam isto pitanje - zašto su napali našu zemlju i sebi postavili takve monstruozne ciljeve. Samo da podsetim, to su njihove reči: "Vratiti Srbiju u kameno doba". Taj rat je započeo pre oružane agresije. Ovo su reči i Klintona i Olbrajtove - rekao je general Lazarević.

Lazarević je u nastavku svog izlaganja u "Hit Tvitu" kazao i kako je NATO upotrebljavao bojne otrove, prvi put, 3. maja.

- Glavnokomandujući NATO snaga izdao je komandu zbog koje bi svaki oficir u bilo kojoj zemlji morao na vojni sud. On je doslovce naredio NATO trupama: "Degradiraj, uništi, opustoši". To je najkraća zapovest tako jednog komandant - rekao je Lazarević ističući da su hteli da ponize Srbiju.

Upotrebli su bojne otrove. 3. maja, prvi put, u reonu sela Tankosić i Sojevo, opština Uroševac. Ja i danas ne mogu da kažem koja je to vrsta bojnog otrova. Stradali u toj zločinačkoj agresiji su pre svega civili, pa vojnici i policajci - dodao je Lazarević.