06.04.2022.

14:39

Foto: Printscreen/Euronews

Vesti

Jeremićev generalni sekretar: NIJE NAROD KRIV ZA REZULTATE IZBORA, TO POKAZUJE DA JE OPOZICIJA GREŠILA! Neće biti velikih pomeranja ni posle ponavljanja!

 

Govoreći o izbornom rezultatu opozicije, i konkretno o izjavi potpredsednika te stranke Miroslava Aleksića koji je rekao da je bilo grešaka u odlukama koje su se ticale izbora, kao i porukama da Ponoš nije bio najbolji izbor za kandidata za predsednika Srbije, odnosno da su neki kandidati možda imali veće šanse prema predizbornim istraživanjima, on je rekao da je grešaka sigurno bilo i da to pokazuje i rezultat koji je opozicija generlano osvojila, pa i oni kao grupacija.

"Narod je poslao poruku, a na nama je da tu poruku razumemo i da vidimo šta je to što treba da se popravi. Ne možemo da krivimo narod za ovaj rezultat, na nama je da vidimo gde su greške. Narodna stranka je ušla u izborni proces iskreno, a zarad jedinstva opozicije odlučuli smo da podržimo predsedničkog kandidata, radili kampanju, skupljali potpise, imali veliki broj kontrolora...", rekao je on i dodao da je izjava Aleksića zapravo pokazatelj da "aposlutno razumeju poruku koju je narod poslao na nivou Srbije". 

Informer

Izbori u Beogradu

Jovanović je istakao da je opozicija podnela prigovore nakon jučerašnjeg sastanka opozicije u Beogradu.

Upitan šta očekuje od ponovljenog glasanja na tim biračkim mestima, on je rekao da oni, kako u ovom trenutku deluje, ne mogu da dovede do drastičnih pomeranja.

"Jedno do pomeranja može doći ako koalciija "Ajmo ljudi" uđe u gradski parlament, a onda ćemo videti tu postiznornu kombinaoriku - da li zaista opozicija ima većinu u beogradskoj skupštini. To je jedna postizborna kombinatoraika koja može da dovede do toga da SNS ostane u opoziciji posle konačnog prebrojavanja i proglašavanja rezulata. Ali, prosto, u ovom trenuku deluje i prema izveštajima drugih organizacija da tu neće biti velikih pomeranja na ponovljenim izborima", rekao je on.